Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GRÜ ile AFAD protokol imzaladı

Vali Enver Ünlü, Giresun

Vali Enver Ünlü, Giresun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Giresun Üniversitesi arasında yapılan “2021 Afet Eğitim Yılı” iş birliği protokolünü imzaladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı, “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edilmişti.

Bu kapsamda, Giresun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Giresun Üniversitesi (GRÜ) arasında düzenlenen “2021 Afet Eğitim Yılı” iş birliği protokolü, 14 Nisan Çarşamba günü Valilik Makamında düzenlenen bir törenle Vali Enver Ünlü ve Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güven Özdem tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol ile afetlere dirençli toplum oluşturma misyonu çerçevesinde üniversitenin ve bağlı birimlerindeki hizmet sundukları öğrencilerin ve akademisyenlerin afet ve acil durumlara hazırlık çalışmaları; “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında ve ilerleyen yıllarda da yürütülecek olan faaliyetlerin eşgüdümlü olarak yürütülmesine ilişkin iş birliği ve koordinasyonu hedefleniyor.