Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GRÜ 80. SIRADA!

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan “URAP Araştırma Laboratuvarı” tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’nin en iyi üniversiteleri belirlendi. Giresun Üniversitesi bir basamak yükselerek 81. sıradan 80. sıraya yükseldi.

Tıp Fakültesi bulunan üniversiteler sıralamasında 66,2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasında ise 34.sırada yer aldık.

Giresun Üniversitesinin, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan “URAP Araştırma Laboratuvarı” tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’deki yeri belli oldu. Tıp Fakültesi olan üniversiteler,2000 yılından sonra kurulan üniversiteler ve devlet üniversiteleri olarak 3 ayrı kategoride Giresun Üniversitesi Karadeniz Bölgesindeki üniversitelerin gerisinde yer aldı. Verilere göre GRÜ ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversiteleri dahil toplamdaki 102 üniversite arasında 80.sırada yer aldı.

Giresun Üniversitesi, makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı olmak üzere 9 kriterin esas alındığı sıralamada tüm devlet ve vakıf üniversiteleri arasında Türkiye’nin en iyi 80 üniversitesi arasına girdi.

Bu çerçevede, 2016-2017 Akademik Yılı Tüm Üniversitelerin Genel Puan Tablosu Sıralaması’nda 80. sırada yer alarak 81.sıradan 80.sıraya yükseldi. Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi bulunan üniversiteler sıralamasında 74 üniversite arasında 66. sırada yer aldı. Bölgemizde bulunan KTÜ 14, OMÜ 17, Rize Recep Tayyip Erdoğan 40 ve Ordu Üniversitesi ise 63.sırada yer aldılar. 2000 yılından sonra kurulan Üniversiteler sıralamasında ise 77 üniversite arasından Giresun Üniversitesi 34.sırada yer aldı. Rize Recep Tayyip Erdoğan 7, Sinop 10, Ordu 25, Gümüşhane Üniversitesi ise 32.sırada yer aldı.