Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görele’ye KÖYDES’ten bir milyon 55 bin 325 TL ödenek ayrıldı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’un Görele ilçesine KÖYDES kapsamında bir milyon 55 bin 325 TL ödenek geldiği bildirildi.
Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Görele Muhtarlar Derneğinde köy muhtarlarıyla birlikte yaptığı toplantıda, KÖYDES projesi kapsamında Görele’ye bir milyon 55 bin 325 TL ödeneğin çıkarıldığını, gelen paraların köylerdeki yol ve su sorunlarına ayrıldığını söyledi.

Kılıçarslan “2015 KÖYDES kapsamında ilçemiz köylerinde kullanılmak üzere tahsis edilmiş olan ödenek bir milyon 55 bin 325 liradır. Bu ödenek Görele kaymakamlığı (KÖYDES) Köylere Hizmet Götürme Birliğine tahsis edilmiş bir ödenektir. Valilik makamının ilgili yüksek planlama kurulu kararı gereğince gelen paranın yüzde 15 i giderler için yüzde 10 dilimi de başbakanlığın valiliklerle ilgili talimatı bütün illerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Kent Sistemine geçilmesi amacıyla oluşturulacak alt yapı çalışmalarında kullanılacak miktardır. Yani artık biz muhtarlarla bundan böyle toplantı yaparak senin ne kadar bozuk yolun var gibi bilgi toplantıları yapmayacağız. Her şey uydudan bilgisayara işlenmiş haritalar üzerinden yapılacak. Artık köylerdeki sorunlar için kimse kimseyi arayıp sormayacak hepsi bu haritalara işlenecek ve bu şekilde bilgi sahibi olacağız. Bu çalışmalar 81 ilde uygulanacak. Bazı iller biraz mesafe kat etmiş bazıları yeni başlıyor. Bu noktada bu gün köy yollarıyla ilgili bilgiler alınırken yarında tarımla ilgili bilgiler alınacak. Aynı şekilde tapu ile de aynı bilgiler alınacak. Artık devlet köylere hiç kimseyi göndermeden köylerle ilgili tüm verileri anlık olarak görecek. İlçemize gönderilen bir milyon 55 bin 325 liramızın yüze 5’i yani 52 bin 766’sı ortak alıma yüzde 10’u Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Kent Sistemine kesilecek. Ankara’dan KÖYDES’e gelen özellikle içme suyu ve yol için harcanacak olan KDV’si içinde olmak üzere 897 bin 026 lira KDV’yi çıkartırsak 760 bin liralık bir ihale yapmak suretiyle köylerimizin yol ve su sorununu çözmeye çalışacağız” dedi.

Konuyla ilgili olarak çalışmalara başlandığını da kaydeden Kaymakam Kılıçarslan, “Yapılacak işlerin en verimli ve en hızlı bir şekilde hizmete dönüştürülmesi için azami gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

BEKİR ÖZTÜRK