Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’un tacı olacak

Başkan Şenlikoğlu; “Giresun Kalesi

Başkan Şenlikoğlu; “Giresun Kalesi Aydınlatma Projemize başladık. Projemiz tamamlandığında Giresun Kalesi ışıl ışıl yeni görüntüsüyle ilimizin tacı gibi görünecek” dedi.

GİRESUN KALESİ AYDINLATMA PROJESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun yoğun gayretleriyle Giresun’un eşsiz güzelliklerini ön plana çıkarmak için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Şenlikoğlu’nun talimatıyla Kale Aydınlatma Projesi’nin ihalesi yapıldı ve yüklenici firma çalışmalara başladı. Proje ile kalede tarihi surların dokusuna uygun aydınlatma yapılacak. Çalışmalar tamamlandığında kaledeki iç ve dış surlar Giresun’un tacı gibi görünecek ve Giresun Kalesi’nin tamamı ışıl ışıl olacak. Yerli ve yabancı turistlerin daha rahat ve güvenli bir şekilde gezmelerini sağlamak amacıyla kale 24 saat güvenlik kameralarıyla izlenecek. Ayrıca, kalenin Doğu ve Batı yakasına sahilden görünecek şekilde ışıklı  “Giresun” tabelaları yerleştirilecek.

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ KALENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Giresun Kalesi’nde, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş çaplı yenilik çalışması gerçekleştirdi. Yıllardır ot ve diken topluluğu olan, daha önce herhangi bir çalışma yapılmayan alanlar temizlenip gezi sahasına kazandırıldı ve kale surları ön plana çıkartıldı. Gerekli yerlere istinat duvarı yapıldı, bordür taşları boyandı. Kalenin Giresun Lisesi yönündeki bölümüne güvenlik amaçlı olarak taş ve kayaların tehlike arz etmemesi için çelik ağ kuruldu. Tüm bu çalışmalar ağaçlara zarar verilmeden itinalı bir şekilde yapıldı. Kale daha güzel ve daha cazibeli bir görüntüye kavuştu. Dekoratif ve doğaya uygun yön tabelaları asıldı, tabelaların en ince detayına kadar ziyaretçileri yönlendirmesine dikkat edildi.

ŞENLİKOĞLU; “KALEMİZE HAK ETTİĞİ DEĞERİ GERİ KAZANDIRACAĞIZ”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, kalenin tarihi ve turistik açıdan Giresun için önemli bir cazibe merkezi olduğunu söyledi. Şenlikoğlu;  “Giresun Kalesi’nin siluetini bozmadan ve dokusuna zarar vermeden projemizi uygulayacağız. Kalenin aydınlatmasını sadece etrafın güvenliği olarak düşünmedik. Bunu bir fırsata dönüştürerek kalenin görünürlüğünü artıracak ve kalemize hak ettiği değeri kazandırıp halkımızın beğenisine sunacağız” dedi.