Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’un 2016 yılında hedefi 1 milyon turist

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’un turizm pastasından aldığı pay her geçen gün artıyor. 2015 yılında Giresun’a gelen turist sayısı 768 bine ulaşarak geçtiğimiz yıllara oranla büyük bir artış yakaladı.  Giresun’da tarihi mirasa verilen önemin ve ulaşım imkanlarının gelişmesi gelen turist sayısını diğer yıllara oranla katlayarak 2015 yılında turist sayısını 768 bine çıkarttı. Konuya ilişkin bilgiler veren Giresun Kültür ve Turizm İl Müdürü Hulusi Güleç, bu duruma Giresun-Ordu Havaalanı’nın açılmasının ve Giresun Adası’nın turizme kazandırılmasının büyük katkı sağladığının altını çizdi. Güleç, “Giresun’da 2014 ve 2015 yılında kültür ve turizm açısında büyük gelişmeler oldu. Ordu-Giresun Havalimanının açılması ile birlikte ilimize yoğun bir şekilde turist akını başladı.
2014’de çok fazla olmayan bu akım 2015 yılında ise turizm açısında çok yoğun geçirdiğimiz bir yıl oldu. Havalimanı ile birlikte Giresun Adasının turizme açılması, yaylalarımızda yapılan çalışmaların hızla devam etmesi, Şebinkarahisar Meryem ana Manastırın ören yeri ilan edilerek turizme açılması 2015 yılında ki turizm yoğunluğunun en büyük etkenlerindendi. Havalimanının açıldığında yoğun bir şekilde turistin geleceğini biliyorduk hazırlıklarımızı buna göre yapmıştık” dedi.
Doğu Karadeniz’in en büyük özelliği olan yaylalara ağırlık verildiğini vurgulayan Güleç, “Özellikle Kümbet, Bektaş, Kulakkaya, Sis dağı ve karaovacı gibi buna benzer yaylalarımıza da çeşitli çalışmalar yapmak üzere de planlamalarımızı gerçekleştirdik. 2015 yılında Giresun’u ziyaret eden yerli ve yabancı turistin sayısının toplamı 768 bin, 2014 yılına göre büyük bir artış var. Bu artışın tabi ki çeşitli sebepleri var. Bu sebeplerden bir tanesi ise gönlümüz istemese bile Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da yaşanan terör olaylarının olması hasebi ile buralara yapılan turların birçoğu iptal edilmesi. İptal edilen bu turlar yerine tur şirketleri ziyaretlerini Doğu Karadeniz’e kaydırmaya başladı. Bizde bunu 2015 yılında açıkça gördük. İlimizde bu sebeple yoğun bir şekilde turist almaya başladı” ifadelerini kullandı. “2015 yılında 768 bin olan turist sayısını 2016 yılında havayolu ile uçuşların artması ile birlikte daha yoğun bir turist akımı bekliyoruz” diyen Güleç, “Bunun içinse gerek altyapı hizmetleri, gerekse turizme yönelik diğer hizmetler bu yönde hazırlıklar yapıyorlar. İnşallah 2016 yılında daha yoğun bir turizm mevsimi yaşayacağız. Aldığımız turist sayısını 2016 yılı ile birlikte 1 milyona çıkartmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Yeşilgiresun