Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresunluların Amerika’daki gururları

New York Polis teşkilatında

New York Polis teşkilatında çalışan Giresunlu Polisler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına katıldılar. New York Polis teşkilatında Altı yıldır başarıyla görev yapan Dilek Kahveci’den sonra beş tane daha Giresunlu gencin Polisin olarak görev yaptığı öğrenildi. New York Polis teşkilatında Altı yıldır görev yapan Espiyeli Dilek Kahveci’nin kuzenleri olan Uğur ve Hüseyin Avni Kahveci, kardeşlerden sonra Bulancaklı Uğur Güven’de Polisliği seçerek dünyanın gözde şehirleri arasında olan New York’ta başarıyla görev yapıyorlar. New York Polis teşkilatında görevli Türk Polislerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına katılarak Türk toplumuyla tanışıp sohbet etme fırsatı buldular. Programa katılan Polisler, vatandaşların yoğun ilgisiyle ile karşılaştılar.

NEW YORK POLİS TEŞKİLATINDA GİRESUNLULAR ÇOĞALIYOR

New York Polis teşkilatında toplamda 6 Giresunlu Polisin görev yaptığı belirtildi. Espiyeli gurbetçi ailenin kızı Dilek Kahveci 6 yıldır New York’ta Polislik yapıyor. Kuzenleri olan kardeşler Uğur Kahveci, 4 yıl, Hüseyin Avni Kahveci ve Uğur Güven, ise üç aydır New York City Polis teşkilatında başarıyla görev yaptıkları belirtildi. New York Polis teşkilatında toplam 54.500 polisin görev yaptığı ve bunların içerisinde 80 civarında Türk kökenli polisin olduğu, başarıyla görevlerini yaptıkları vurgulandı. Türk toplumunun sevilen liderlerinden New York Polis Teşkilatı Toplum Koordinatörü görevini başarıyla yürüten Erhan Yıldırım, Türk gençlerinin Polis olmaları konusunda yönlendirici olduğu ve önümüzdeki yıllarda bu sayının artarak daha fazla olacağını belirtti. Yıldırım, su anda New York Polis teşkilatında 80 civarı Türk kökenli Polisin görev yaptıklarını” söyledi. İki oğlu ve yeğni Polis olan Mustafa Kahveci, onlarla gurur duyuyorum. New York’ta tanınmış iş adamlarından Giresun-Espiyeli Mustafa Kahveci, New York Polis Teşkilatında görev yapan yeğeni Dilek Kahveci, Oğulları Uğur ve Hüseyin Avni Kahveci, için onlarla gurur duyuyoruz” dedi.
Kahveci, onurlu bir meslek yapıyorlar inşallah hayatlarında hep başarılı olurlar” şeklinde konuştu.

dilek-kahveciDİLEK KAHVECİ ÖNCÜLÜK ETTİ

1994 yılında Ailesiyle Amerika Birleşik Devletlerine göç eden ve aslen Espiyeli olan Dilek Kahveci yedi yaşında geldiği Amerika’da polisliği seçtiğini söyledi. Eğitimini Amerika’da alan Dilek Kahveci altı yıl önce polis oldu. New York, Brooklyn bölgesinde görev yapan Kahveci, Amerika’da Polisliğin bir takım zorlukları olduğunu söyledi. Kahveci, “Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgede çalışıyorum. Özellikle çalıştığım şehirde Giresunlu hemşerilerimin olması ben çok mutlu ediyor. Çalıştığım bölgede çok Giresunlu var her gün karşılaşıyorum Türklere her konuda yardımcı olmaya çalışıyorum zaman, zaman kendimi Giresun’da gibi hissediyorum. Polisliği severek yapıyorum bir Giresunlu olarak New York Eyaletinde Polislik yapmak bana gurur veriyor. Amcamın iki oğlu da New York’ta Polis, biz işimizi severek yapıyoruz. 21 yıl önce ailemle birlikte Amerika’ya yerleştik yaşadığım ülkenin vatandaşı oldum dünyanın en zevkli en gururlu mesleğini yapıyorum. Boş zamanlarımı ailem ile birlikte geçirmeye gayret ediyorum” seklinde konuştu.

Hasan Çelik / ABD