Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresunlulardan Wilmington Belediye Başkanı Williams’a destek

Türk Amerikan toplumu, 13

Türk Amerikan toplumu, 13 Eylülde yapılacak Başkanlık seçimlerinde Delaware eyaletinin Wilmington şehri Belediye Başkanı Dennis P. Williams’ tam destek veriyor.
13 Eylülde yapılacak Wilmington City belediye başkanlığı seçimlerinde Williams, en güçlü aday olarak görünüyor.  Delevare eyaletinin en büyük şehri olan aynı zamanda bir numara Türk dostu olan Wilmington Belediye Başkanı Dennis P. Williams’a bölgede yaşayan Giresunlu işadamlarının dışında da Türklerde destek veriyor.
Önümüzdeki hafta yapılacak Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmasına kesin gözüyle bakılan Başkan Dennis P. Williams’a Delaware eyaletinde yaşayan Giresunlular tarafından büyük destek verildiği belirtildi. 2013 yılından bu yana Wilmington Belediye Başkan’ı olan Dennis P. Williams, tekrar seçilerek yeni döneme hazırlanıyor.

1995-2013 yılları arasında Delaware senatörü olarak Washingtonda görev yapmış eski bir senatör olan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın yakın dostu olarak bilinen Belediye Başkanı Williams, Türk Amerikan toplumu ile yakın ilişki içerisinde çalıştığı belirtildi.
Başkan Williamsin’ın aynı zamanda ermeni meselesi ile ilgili önlerine gelen tasarılarını tereddütsüz geri çevirdiği de biliniyor. İş adamı Ahmet Kumaş, Başkan Dennis P. Williams tam destek verdiklerini açıkladı.
Delaware eyaletinde Dinner Restaurantları bulunan iş adamı Ahmet Kumaş, çok sayıda iş adamlarıyla birlikte Wilmington Belediye Başkanı Dennis P. Williams’ın yanında olduklarını açıkladı.

Kumaş, sözde Ermeni olaylarını Amerikan Temsilciler Meclisinden geri çektiren Eski Senatörlerden Wilmington Belediye Başkanı sayın Williams’a tam destek olacaklarını ve her türlü desteği kendilerine verdiklerini açıkladı. Sayın Williams ile Seçim sonrası tekrar bir araya geleceklerini, Türk toplumunun sorunları hakkında ve yapılacak yeni çalışmalar ile ilgili detaylı istişare yapacaklarını” söyledi. İş adamı Ahmet Kumaş, Giresun Belediyesi ile Wilmington City Belediyesi arasında kardeş şehir olma yolunda geçtiğimiz aylarda başlatılan çalışmaların karşılıklı halen devam ettiğini vurguladı. Kumaş, Yaklaşan Belediye Başkanlığı seçimlerinde Dennis P. Williams’a Türklerden gelen desteğin her geçen gün arttığını, çalışmaların her konuda devam ettiği ve tarafların önümüzdeki aylarda daha sık bir araya geleceğini” söyledi.

Hasan Çelik/ABD