Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’daki okulda korona çıktı

21 Eylül’de okullarda yüz

21 Eylül’de okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi planlanırken korona virüs vakalarındaki artış hız kesmiyor. Giresun’da Mithatpaşa Ortaokulun’da bir öğretmenin korona virüs testinin pozitif çıkmasına rağmen okulun eğitim-öğretime devam etmesi tepkilere neden oldu.

VELİLER BİLGİLENDİRİLMEDİ

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü korona virüs testinin pozitif çıktığı öğrenilen öğretmenin, derslerine girdiği öğrencilerin velilerine, yetkililerce bilgi verilmezken, öğrenciler kurs görmeye, öğretmenler de ders vermeye devam ediyor.

OKUL KARANTİNAYA ALINMADI

Durumun öğrenilmesinin ardından gazetemizi arayarak endişelerini dile getiren veliler, “Öncelikle öğretmenimize geçmiş olsun diliyoruz. Veliler olarak bizim merak ettiğimiz hocamızın testinin pozitif çıkmasının ardından neden sağlık veya Milli Eğitim yetkilileri bizlere ulaşarak bilgilendirme yapmadılar. Öğretmenlerin ve öğrencilerin okula gitmemeleri yönünde herhangi bir tedbir de alınmadı. Bizim önerimiz 14 gün boyunca okulun kapatılması öğrenci ve çalışanlara test yapılmasıdır” dediler.

“MİTHATPAŞA İKİ OKULU BİRDEN KALDIRMAZ”

Daha tam anlamıyla okullar açılmadan yaşanan bu olayın kendilerini tedirgin ettiğini belirten veliler şunları söylediler; “Bilindiği üzere Elazığ depreminin ardından okulumuza taşınan Çotanak İlkokulu’nun da burada eğitime devam edecek olması olası vaka olaylarının önlenmesini daha da güç duruma getirecektir. Bu okul ikisini birden kaldırmaz. İkili eğitimde hem temizlik hem de sosyal mesafe kuralı neredeyse yok olacak çocuklarımız büyük risk altında kalacaklardır. Yüz yüze eğitim başlamadan yetkililerin Çotanak İlkokulu’na acilen yeni bir yer bulup buradan taşımaları gerekmektedir.”