Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’da coğrafi işaret çalışmalarına hız verildi

Giresun İl Tarım ve

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdari Başkanlığı’nın (DOKAP) mali katkısı ile ve paydaşlarla işbirliği içerisinde yürütülen yerel bir proje kapsamında son beş yıl içerisinde, Giresun’a özgü 5 ürüne çoğrafi işaret kazandırıldığı belirtildi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü Dr. Muhammet Angın; “Coğrafi işaret, tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve ürünün söz konusu karakteristik özellikleri ile coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalite işaretidir. Coğrafi işaret tescili ile kalitesi, gelenekselliği, yöreden elde edilen hammaddesi ile yerel niteliklere bağlı olarak belli bir üne kavuşmuş ürünlerin korunması sağlanır.

Bu kapsamda sırasıyla; Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesi (2018), Görele Dondurması (2019), Çavuşlu Ekmeği (2020), Alucra Oğlak Kebabı (2020), Şebinkarahisar Karadutu (2021) çoğrafi işaret alarak tescillendi. Ayrıca Giresun Isırganı, Giresun Simit’i ve Giresun Tel Kadayıfı için İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca gerekli tüm çalışmalar yapılarak hazırlanan başvuru evrakları Türk Patent ve Marka Kurumu’na gönderilmiş olup, coğrafi işaret süreci devam etmektedir.

Giresun Taflanı, Eynesil Koz Helvası, Görele Pidesi ve Tirebolu Çayı ile ilgili çalışmalarımız da devam etmekte olup, en kısa süre içerisinde evraklar düzenlenerek TÜRKPATENT’e sunulacaktır” dedi.