Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’a yeni İdare Mahkemesi kuruldu

AK Parti Giresun Milletvekili

AK Parti Giresun Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Sabri Öztürk, Giresun’a yeni İdare Mahkemesi kurulduğunu bildirdi.

Resmi Gazete’de 26.05.2021 Tarih ve 31492 sayısı ile “Giresun İdare Mahkemesinin Kurulmasına ve Yargı Çevresinin Belirlenmesine İlişki Karar” ile 2576 sayılı Bölge İdareleri Mahkemeleri, İdari Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanunun 2’nci maddesinin birinci fıkrası uyarınca bölgenin coğrafi durumu ve hacmi göz önünde tutularak Adalet Bakanlığınca Giresun’a İdare Mahkemesi kuruldu. Buna göre; Giresun İdare Mahkemesi’nin yargı çevresinin Giresun ili olarak belirlenmesine karar verildi.

Milletvekili Öztürk yaptığı açıklamada; “ilimizde idare mahkemesi bulunmamaktaydı. İdari yargıda işlemi olan vatandaşlar komşu illere gitmek zorunda kalıyordu. O yüzden yaklaşık bir yıl önce ilimizdeki idari davaların oranını tespit edilerek, bir mahkeme ihtiyacının olduğu tarafımızdan Sayın Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül Bey’e iletilmiştir. Adalet Bakanlığı ile Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun yaptığı çalışmalar sonucunda bu ihtiyacın varlığı tespit edilmiş, bugünkü Resmi Gazetede yayımlanarak kurulmasına karar verilmiştir. Bu süreçte idare mahkememiz için yer hazırlığı da yapılmış olup, mahkeme kısa süre içerisinde inşallah faaliyete geçecektir. Uzun süredir yaptığımız girişimler sonucu böyle bir sonucu alınması bizleri oldukça mutlu etmiştir. İlimize hayırlı olsun” dedi.