Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’a 3. OSB talebi var

GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu, birçok

GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu, birçok imalatçı işletmenin kapasite artırımı ve modernizasyon süreci eksikliği sorunu yaşadığına dikkat çekerek, Giresun’un ekonomik gelişimi ve istihdam arzını artırabilmesinde 3. OSB’nin ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

DOLULUK ORANLARI YÜZDE 100’E ULAŞTI

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; “Giresun yoğun taleple kurulan iki Organize Sanayi Bölgesi’ni içinde barındırmaktadır. Şehir merkezi ve Bulancak’ta yer alan OSB’ler şuan yüzde yüze yakın doluluğa ulaşmış ve yeni taleplere cevap veremeyecek boyuta gelmiştir” dedi.

2022 YATIRIM PROGRAMINA ALINMALI

Çakırmelikoğlu; “1. OSB yatırımcılardan gelen talep doğrultusunda müteşebbislere devredilmiştir. 2.OSB’de durum aynı süreçte devam etmektedir. Giresun’un doğu bölgesi için düşünülen ve devletimizin resmi planlaması içinde yer alan 3. OSB bu eksende 2022 yatırım programına dahil edilmelidir” dedi.

NİTELİKLİ PERSONEL ALTYAPISI MEVCUT

Fizibilite çalışmalarının yetkili kurumlar ile paylaşıldığını ifade eden Çakırmelikoğlu, “Yatırımcılar, deniz ulaşımının yoğun olduğu bölgelere yatırım yapma eğilimindeler. Giresun doğu bölgesi en uygun fiziki alana sahiptir. Ayrıca talebin olduğu sektörlerde nitelikli personel altyapısı da mevcuttur” dedi.