Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun Vakfı Türkiye’yi konuştu

Giresun Vakfı tarafından 20.si

Giresun Vakfı tarafından 20.si düzenlenen İstişare Toplantısında sadece Giresun değil Türkiye konuşuldu. 28 Kasım Pazartesi akşam Kartal Safi Espadon Rezidansta düzenlenen Giresun Vakfı 20. İstişare Toplantısına İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Süleymanoğlu’nun yanı sıra İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Prof. Ahmet İncekara’da katıldı.

Ev sahipliğini İş adamı Giresun Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Safi’nin yapmış olduğu İstişare Toplantısında açılış konuşmasını yapan Giresun Vakfı Başkanı Ahmet Dokumacı konukları selamlayarak bugün ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal konular hakkında hem Giresun’la ilgili hem de Türkiye ve dünya üzerinde ki gelişmelerin analizleri için gündemi oluşturan konular hakkında katılımcı üyelere açıklamalarda bulundu.

Giresun dışındaki Giresun nüfusunun önemli bir sayıya ulaşmasına rağmen gerek siyasi arenada gerekse ekonomik alanda bölgeye yapılacak olan yatırımlar açısından henüz belirleyici bir güç oluşturmadığının altını çizen Başkan Dokumacı, siyasi partilerde yer alan Giresunlu Milletvekili ve Belediye Başkanlarının nüfusa oranla yeterli olmadığını belirtti. Başkan Dokumacı Giresun Vakfının tüm STK ve diğer kuruluşların üst çatısı olduğunu vurgulayarak Giresun Vakfının birleştirici bir güç ve gerek siyasette gerek toplumsal oluşumların her noktasında uzlaştırıcı bir yapıya sahip olduğunu belirterek, Türkiye’de bürokrasi, siyaset, eğitim, sanat ve iş dünyasında Giresun’un ihtiyaç duyulan potansiyele fazlası ile sahip olduğunun da altını çizen Başkan Dokumacı, daha güçlü bir lobi için Giresun Vakfını adres gösterdi.

  1. İstişare Toplantısına katılan İstanbul Milletvekili Hasan Turan ise yapmış olduğu konuşmasında sadece Giresun’la ilgili olarak değil tüm Türkiye’de Giresun eksenine bağlı olarak tüm kurum ve kuruluşların, STK’ların yanında olmaya çalışarak mevcut yapının daha da kuvvetlenmesi ve artması için gayret gösterdiğini, hem bölge yatırımlarının hem de bölge insanının ekmek kapısını oluşturacak değişik altyapı hizmetlerinin daha güçlü bir siyasi güçle başarılabileceğini ve bu günkü meclis çatısı altında sadece kendi partimle değil değişik her kesimden Milletvekili arkadaşlarla konuşarak sorunlara çare aradıklarını ifade etti.