Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun Üniversitesi 15 yaşında

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, 17 Mart 2006 tarihinde eğitim öğretim seferine çıkan Giresun Üniversitesi’nin 15 yılını geride bıraktığını belirtti.

İnsan odaklı yaklaşımla yürüyen bir üniversite olmak istediklerini kaydeden Can, üniversitenin, yaklaşık 26 bin öğrenci ve 1750 akademik ve idari personel, 13 fakülte, 3 enstitü, 5 yüksekokul, bir devlet konservatuarı, 13 meslek yüksekokulu, 21 uygulama ve araştırma merkezi ile büyük bir eğitim öğretim kurumuna dönüştüğünü ifade etti. Yeni eğitim ve araştırma hastanesinin hizmet sunmaya başladığını belirten Can, diş hekimliği fakültesinde de yeni öğretim yılında öğrenci alımının yanı sıra uygulama hastanesini de faaliyete geçireceklerini aktardı.

Kalite, araştırma geliştirme ve proje konusunu önemsiyoruz diyen Can; “Bu bağlamda, Üniversitemizde Kalite Koordinatörlüğü’nü yeniden yapılandırdık. Kalite Koordinatörlüğü iç ve dış paydaş görüşlerini dikkate alarak; Eğitim ve Öğretim, Araştırma ve Geliştirme, Toplumsal Katkı, Yönetim Sistemi, Uluslararasılaşma, Uzaktan Eğitim politikaları belirlenmiş ve bu politikalar bağlamında yürütülecek çalışmalar eylem planları haline getirilerek uygulamaya konulmuştur. Proje Destek Ofisi Koordinatörlüğü’nü yeniden yapılandırma çalışmalarımız devam ediyor.

Sadece ilimize değil bölgemize de sağlık hizmeti sunan, birçok önemli ameliyatın yapıldığı yeni Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Aksu Yerleşkesinde hizmet sunmaya başlamıştır. Tıp Fakültemizde ihtiyaç duyulan öğretim üyesi kadrolarına her zaman öncelik verdik, vermeye devam edeceğiz. Akademik kadro açısından Tıp Fakültemizin çok önemli bir noktaya gelmesi bizleri mutlu etmektedir.

Aksu Yerleşkesinde bu yıl içinde Tıp Fakültemizin Morfoloji binasının temelini atacağız. Daha sonraki aşamada Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Diş Hekimliği Fakültesini de buraya taşıyarak Aksu Yerleşkesini bir sağlık yerleşkesine dönüştürmek istiyoruz.

Diş Hekimliği Fakültemize 2021-2022 öğretim yılında öğrenci almayı ve uygulama hastanesini de faaliyete geçirip, hasta kabul etmeyi planladık. Bu bağlamda, gerekli koşulları sağlamak adına, eksikliklerimizi hızla tamamlıyoruz.

Spor Bilimleri Fakültemizi Güre Yerleşkesindeki yeni binasına taşıdık. Bu binamızın ulaşım sorununu son aşamasına geldiğimiz kamulaştırma çalışmasıyla çözüyoruz.

Güre Yerleşkemizde güvenlik sorununa yol açan giriş yolu ve kapılarını yeniden projelendirerek, Belediyemizle birlikte çok yakın zamanda tekrar düzenleyeceğiz.

Yine bu Yerleşkemizde, öğrencilerimizin eksikliğini fazlasıyla hissettiği kütüphane, yemekhane, kantin ve diğer sosyal mekanların iyileştirilmesine ağırlık verdik. Aynı anda yaklaşık 1500 öğrencimizin yemek yiyebileceği modern bir yemekhane yaptık. Kantin kapasitemizi kat kat artırarak, yeniden donattık.

Kütüphanemizin bulunduğu binayı tadilat ve onarıma alarak, fiziki kapasitesini dört kat artırdık. Her türlü teknolojik imkanlarla öğrencilerimiz için özel çalışma mekanları hazırladık.

Sivil Havacılık Yüksekokulumuzun öğrenci alarak faaliyetlere başlaması için gerekli çalışmaları hızlandırmış bulunmaktayız. Bu okulumuz hedeflediğimiz şekilde donatılması durumunda Üniversitemizi bölgemizde ayrıcalıklı kılan bir başka önemli birimimiz olacaktır.

Üniversitemizde yürütülen tüm bu faaliyetler, 2020-2024 yılı Stratejik Planımızda belirlenen stratejik amaç ve hedeflerimiz ile kalite güvencesi sistemi çalışmaları birbiriyle uyumlu ve örtüşen mekanizmalar çerçevesinde yürütülmektedir.

Kuruluşundan bu yana Üniversitemizde görev yapmış ve halen çalışmakta olan akademik ve idari personelimiz ile mezun olan ve şu anda okuyan öğrencilerimizin bu mutlu ve gururlu günlerini kutluyorum” dedi.