Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun Organ Bankası Derneği 5 yaşında

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Gazeteci

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Gazeteci Fırat Akyol’un yaptığı Giresun Organ Bankası Derneği, kurulum için gerekli olan kuruluş bildirimi ve ekleri İl Dernekler Müdürlüğü’ne bundan 5 yıl önce teslim etti ve böylelikle Giresun yeni bir derneğe kavuştu.

5 yıl önce Giresun’da 662 derneğin faaliyet gösterdiğini öğrenen Giresun Organ Bankası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Akyol, “8 yıldır tüm zor şartlara karşın devam ettirmiş olduğum, yüreğimi ortaya koyduğum konu için daha önce Ankara’ya yürüyüş gerçekleştirdim önce ilimizde daha sonra Trabzon’da “Ölüme Gol” adlı sergimi açtım. Gazete Hayat’ı hayata geçirdik. Tüm bunların ardından Derneğimizi kurduk. Derneğimizin kapısı herkese açık oldu. Organ Bağışı ve Nakli konusunda dileyen gelip bilgi sahibi olurken çok sayıda organ bağışı gerçekleşti. Her zaman olduğu gibi yine Sağlık İl Müdürlüğü ile işbirliği halinde hareket ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Derneğimizin kuruluşu aşamasında desteklerini esirgemeyen İl Dernekler Müdür Vekili Ali Bilen, Veri Hazırlama Kontrol İşletmenleri İzlem Okay, Ülkü Kara, Havva Akgün, Okay Sarısaray ve Ali Osman Bahat başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız etkinliklerle kısa süre içinde adından söz edilen bir dernek olduğumuza inanıyorum. Daha yapılacak çok işimiz var” dedi.

KREDİ ÇEKEREK KİRA ÖDEDİ

Dernek olarak yaşadıkları maddi sıkıntılar ve çeşitli sorunlara rağmen, topluma organ bağışının önemini anlatmak için büyük çaba içinde olduklarını kaydeden Akyol, “Çok sıkıntı ve zorluklar yaşıyoruz. Maddi destek bulmak güç. Bir süre, bankadan adıma kredi çekerek dernek binamızın kirasını ödedim.  Dernek olarak insanların yeniden yaşama tutunması en büyük  amaçlarımızın başında geliyor. Biz insanların umuduyuz ve bu nedenle sürekli sahada olmalıyız.  Her ne kadar sorunlar karşımıza çıksa da sonuna kadar da mücadele edeceğiz. Hiç yılmadık, geri adım atmadık. Çünkü hayatlara hayat katmayı en ulvi görev olarak kendimize seçtik” ifadelerini kullandı.

Akyol, Ankara ve İstanbul yürüyüşlerinde (Sağlık problemleri nedeniyle Samsun’da bırakmak zorunda kaldım) kendisine destek veren Giresun Eski Valisi Dursun Ali Şahin, Hasan Karahan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve diğer kurum, kuruluşlara gönülden teşekkür ettiğini kaydetti.
Akyol, 5. Yılda Dernek olarak çeşitli organizasyonlara imza atacaklarını sözlerine ekledi.