Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun Köylüsüne Ek Gelir Projesi kabul edildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi”nin uygulamaya konulmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı. “İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün, Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına (DOKAP) sunmuş olduğu ‘Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi’ Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilerek 2017-2019 yılı yatırım programı kapsamına alınmıştır. DOKAP tarafından finanse edilecek olan 6 milyon 500 bin TL bütçeli bu proje, İl Müdürlüğümüz ile projeye paydaş olacak kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel teşebbüsler ile birlikte katılımcı yaklaşım anlayışı içerisinde yürütülecektir

Projenin amacı; Giresun ilinde tarım, tarıma dayalı sanayi ve turizm bileşenleri kullanılarak kırsal kesimde yaşayan insanlarımızın gelir kaynaklarını çeşitlendirerek ve marka değerler ortaya çıkararak Giresun iline katma değer sağlamaktır.

Giresun Merkez, Bulancak, Dereli, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerine bağlı 24 köy ve beldelerde yürütülecek olan çalışmalarda tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi, tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, pazarlanması, kırsal turizm alanlarının oluşturulması, mevcut alanların rehabilitasyonunun sağlanması, Giresun ili ile özdeşleşmiş yerel ürünlere coğrafi işaret alınarak marka değeri oluşturulması amaçlanmaktadır.

Projenin nihai hedefi kırsalda faaliyet gösteren çiftçi ailelerin sosyo-ekonomik açıdan kalkınmasını sağlamak ve ilimizde tarım ve turizm alanında marka değerler oluşturarak Giresun’u bölgede cazibe merkezi haline getirmektir.”