Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun IPARD destek paketine hazırlanıyor

“IPARD III Tanıtım ve

“IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri için Teknik Destek Projesi” kapsamında, IPARD III (2023-2029) Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı, Ramada Otel’de gerçekleştirildi.

Yatırımcıların ve potansiyel faydalanıcıların Program hakkında bilgilendirilmesi amaçlanan toplantı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü-IPARD Yönetim Otoritesi, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü’nün katkılarıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmalarını yapan İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun ve İl Müdürü Muhammet Angın depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diledi.

IPARD III Programı Bilgilendirme Toplantısı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü – IPARD Yönetim Otoritesi’nden Koordinatör Batu Benli tarafından yapıldı.

TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü Faaliyetleri hakkında sunum yapan İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte kırsal kalkınma desteklerini Giresun’a kazandırmaya çalıştıklarını belirterek, 2013 yılından bugüne IPARD Programı kapsamında yaklaşık 400 milyon liralık, 58 kadın ve 82 genç girişimci dahil 234 projeye imza attıklarını söyledi.

Kurşun; “Yaklaşık 200 milyon TL hibenin yarısından çoğunu yatırımcılarımıza ödedik. Kalan kısmının da hibe ödemelerini bu sene içerisinde yapacağız. İlimizde en önemli ve potansiyeli en yüksek meyvesi fındıkta, işleme kapasitesi 70 bin tona varan 14 fındık işleme tesisini destek kapsamına aldık. Böylelikle yeni kurulum olarak İlin toplam kapasitenin %35’ine katkıda bulunmuş olacağız. Ülkemize büyüklük olarak sıralamaya giren, İlin üretim ve avlanma kapasitesini karşılayabilecek büyüklükte balık işleme tesisini IPARD hibeleri ile İlimize kazandırmış bulunmaktayız. Bu tesisin tam kapasiteyle çalışması İlimizde denizde yapılacak kafes balıkçılığı ile mümkün olacaktır. Bununla ilgili IPARD III Programında denizde kafes balıkçılığının desteklenmesi için İl Koordinatörlüğümüz müracaatını yapmış ve teklifimiz kabul edilmiştir. İlimizde mevcut ve bugüne kadar kurulmuş olan turizm işletme belgeli 35 konaklama tesisinin yarısından fazlası, İl Koordinatörlüğümüzün destekleri kapsamındadır. Yenilenebilir enerji alanında İl Koordinatörlüğümüzün desteklediği ve sözleşmelerini imzaladığı GES kurulumu 5.5 Mw’a ulaşmıştır. Bu da İlde mevcut 22 Mw GES enerji tesisinin %25’ine karşılık gelmektedir” dedi.

12 Çağrı LEADER Programı kapsamında Giresun’da 9 Yerel Eylem Grubu (YEG) kurulduğunu ve Türkiye’de en fazla YEG Derneği kuruluşunun İlimizde gerçekleştiğini dile getiren Kurşun, gelecek sene için Yağlıdere YEG, Güce-Doğankent YEG Derneklerinin kurulmasıyla, Giresun kırsal alanda LEADER Programının uygulanmadığı alan kalmayacağını ifade etti. YEG’lere toplamda 1,3 Milyon TL avans ödemesi yapıldığını ve 1 yıl içerisinde, %100 hibe desteği ile yaklaşık 14,1 milyon TL ödeme yapılacağını sözlerine ekledi.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü faaliyetleri (KKYDP-Uzman Eller) ile ilgili sunumu, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Haydar Ünlü gerçekleştirdi.

Giresun Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Geldi, eşi Tenzile Geldi’ nin TKDK destekleriyle kurduğu “süt işleme tesisi” ile ilgili tecrübelerini katılımcılarla paylaştıktan sonra, ilk ürünü olan “Geldi” marka manda yoğurdunu İl Koordinatörü Kurşun’ a hediye etti. Genel değerlendirme ve taleplerin alınmasının ardından toplantı sona erdi.