Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun ile Almanya arasında av turizmi

Giresun Avcılar Derneği’nin daveti

Giresun Avcılar Derneği’nin daveti üzerine ilimize gelen Almanya Kreisjägerschaft Duisburg e.V. Derneği Yöneticileri Başkan Kerim Aksu’yu makamında ziyaret etti.

Başkan Kerim Aksu av turizmi için başlatılan çalışmalardan dolayı her iki ülke avcılar derneği yöneticilerini kutladığını söyledi. Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu ziyaret eden Giresun Avcılar Derneği Başkanı Sedat Damcı, 7 gün içerisinde misafirlere Giresun Merkez, Dereli, Kümbet, Şebinkarahisar, Bulancak, Kulakkaya’da avlakları gezdirdiklerini, bundan sonra av turizmi için önemli bir adım attıklarını söyledi. Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun’un doğal güzellikleri, tarihi kent kimliği, coğrafi konumu, sosyal yapısı, mutfağı, fındığı, sıcak insanları ile turizme hazır olduğunu belirterek; “İlimizi tanıtmak, alternatif turizm kollarını ortaya çıkarmak için hepimize görev düşüyor. Bu gün dünya üzerinde en fazla gurbetçisi olan iller arasında ilk sıralarda yer alıyoruz. Gurbette yaşayan hemşerilerimizin bulundukları ülkelerden getireceği misafirlere ilimizi tanıtmalıyız. Belediye olarak bu tür çalışmalara her türlü desteği veriyoruz. Av turizmi için iki derneğimizin bu çalışmasını önemsiyorum. Ve sizleri kutluyorum” şeklinde konuştu.

Almanya’nın Duisburg kentinde bulunan Kreisjägerschaft Duisburg e.V. derneğinden Kenan Durmuş, Ercan Bal, Metin Saygılı, Sebastian Schmitz, Alexander Nix, Benedikt Böhlig Giresun’da yedi gün süren av gezisi düzenlediler. Kafile Başkanı Giresunlu Kenan Durmuş, Almanya’dan Ordu Giresun Havaalanına iniş yaptıklarını, 4 gece Giresun’da, 1 gece Kümbet ve 1 gece Şebinkarahisar’da konakladıklarını belirterek; “Amacımız Giresun’u, Karadeniz’i ve ülkemizi tanıtmak. Bu gezimiz inceleme ve ön çalışma oldu. Bizimle gelen Alman misafirler çok memnun kaldılar. Bundan sonra daha fazla katılımlı av gezileri düzenlemek istiyoruz.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Avcılar Derneğimize ve Giresun halkına yakın ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.