Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun Günleri Feshane’den ayrılıyor

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu: “Feshane yönetimi bazı alanları kullanıma kapattığı için farklı bir mekanda gerçekleştirme kararı aldık”

Hasan Turan’ın AK Parti Milletvekili olmasının ardından Giresun Federasyonu başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Kuğu, ikinci basın toplantısını Giresun’da gerçekleştirdi. Giresun federasyonunun birçok ilin derneklerine örnek projeler yaptığını söyleyen Kuğu, bazı etkinliklerin kültür amacından çıkıp ticarete döndüğünü belirtti. Kuğu, Giresun Federasyonu olarak ülkemizdeki diğer illere örnek olan Geleneksel Giresun Günleri etkinliklerini yeni dönemde de sürdüreceklerini söyledi. Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi yönetiminin almış olduğu karar gereği Feshane binası ve bahçesinin büyük oranda kullanıma kapatılması nedeniyle farklı bir mekanda etkinliklere devam etme kararı aldıklarını anlatan Kuğu, “Her yıl mayıs ayında yaptığımız etkinliğimizin yeni yerini çok kısa bir süre içerisinde belirlenerek açıklanacaktır” dedi.
Giresun’un Feshane’de düzenlediği programların kültür amacıyla yapıldığını vurgulayan Kuğu, “Bizi örnek alan diğer kurum ve kuruluşlar bu etkinlikleri düzenlemiş ama ticari amaca döktükleri için, Feshane bina yönetimi almış olduğu karar gereği festivallere kapatmıştır. Verilen alanların ise Giresun günlerine yetersiz olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. İstanbul Bağcılar’da bir Giresun Kültür Evi projesi ile ilgili çalışma olduğunu anlatan Kuğu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bağcılar Belediyesi ile Giresun Kültür Evi projesi görüşmelerimiz sonuçlanma aşamasına gelmiş bulunuyor. Beykoz Giresun Parkı projemiz ise son aşamaya gelmiştir.”