Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun Gazeteciler Derneği 40 yaşında

Dernek Başkanı Bekir Bayram,

Dernek Başkanı Bekir Bayram, basın özgürlüğünün sonuna kadar savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Giresun’un en güçlü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Giresun Gazeteciler Derneği “40. Yıla merhaba” dedi
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, 9 Nisan 1980’de kurulan derneğin, geçmişten bugüne hep basın özgürlüğünü hep ön plan tuttuğunu söyledi.
Bayram, amaçlarının, İnsan haklarının korunduğu, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasi kurallarının işlediği, milli, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı çerçevesinde, düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün Türkiye’de tam olarak gerçekleşmesini sağlamak olduğunu ifade etti.
HABER ALMA TEMEL HAKTIR:
“Haber alma ve kamuoyunu bilgilendirme hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesinin yolunu açmak” diyen Başkan Bekir Bayram, “Basın, yayın, görsel, işitsel ve elektronik yayıncılık mesleğinde çalışanların ve onların bağlı bulundukları kurumların hak ve menfaatlerini koruyarak geliştirmek deneğimizin ana ilkesidir. Basın, yayın, görsel, işitsel ve elektronik yayıncılık mesleğinde çalışanların kültürel gelişmesine, ekonomik ve sosyal refah düzeyinin yükselmesine katkıda bulunmak. Kişilerin şeref ve haysiyetini ihlal edici veya kişilerle ilgili gerçeğe aykırı yayın yapılmasına engel olmak, cevap ve düzeltme hakkına saygı gösterilmesini sağlamayı bir yükümlülük olarak kabul ediyoruz. Gazetecilik mesleğinin özel amaçlara ve çıkarlara alet edilmesini engellemek, meslek ilkelerine uyulmasını gözetmek ve mesleğin onurunu korumak derneğimizin ilkeleri arasında yer almaktadır” ifadesini kullandı.
ÖN ŞARTIMIZ BASIN MESLEK İLKELERİ:
Giresun Gazeteciler Derneği, uluslararası ve ulusal alanda kabul görmüş basın meslek ilkelerini savunmak. Ulusal çıkarları, basın mesleğine ilişkin hak ve menfaatleri, mesleğin şeref, haysiyet ve nezahetini korumayı kendisine hedef kıldığını kaydeden Başkan Bekir Bayram, “Yasalar ve uluslararası anlaşmalarla gazetecilere tanınan hak ve özgürlükleri her türlü saldırıya karşı korunmasını sağlamaktır.. Düşünce, vicdan ve ifade özgürlüklerinin sınırlandırılmasına karşı mücadele etmektir. Mesleğin özel amaçlara ve çıkarlara alet edilmesini engellemek, meslek ilkelerine uyulmasını gözetmek ve mesleğin onurunu korumaktır. Basın hürriyetinin savunulması için, kamu ve özel kuruluşlarla, gerektiğinde uluslararası kuruluşlar nezdinde çalışmalar yapmak yaptırmaktır. Mesleği ilgilendiren bütün sorunları incelemek, çözüm yolları bulmak, bu yolda görevli diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, ortaklık kurmaktır. Bu kapsamda bölgesel, ulusal ve uluslararası nitelikteki meslek sorunlarını incelemek ve bunlarla ilgili çözüm yollarını tespit etmek için kanunların izin verdiği ölçüde diğer meslek kuruluşları ile ortak çalışmalar yapmak, mesleki dayanışmayı güçlendirmektir. Mesleki alanda dayanışmayı güçlendirmek, üyelerine ve üyelerinin çalıştıkları kurumlara gelişme olanakları sağlamaktır” şeklinde konuştu.
MESLEK BÜYÜKLERİMİZE SAYGI:
9 Nisan 1980 yılında Yusuf Zeki Akdağ, Ali Gülertekin, Hasan Öğütçü, Mehmet Yüksel, Tahsin Dervişoğlu, Mustafa Dağ, Nurten Pamuk Akdağ, Haluk Aktan ve Selami Çelebi tarafından kurulan Giresun Gazeteciler Derneği, kurulduğu yıldan bugüne önemli başarılara imza attığını belirten Bayram, “Öncelikle aramızdan ayrılan kurucu başkanımız Yusuf Zeki Akdağ başta olmak üzere, geçmişte dernek başkanı olarak görev yapan meslek büyüklerimiz Hasan Öğütçü, Ali Gülertekin, Mehmet Yüksel ile diğer gazeteci abilerimize bir kez daha rahmet diliyorum. Onların bizlere devrettiği bayrağı daha ileriye taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bundan sonra da basın özgürlüğünü her ne şart olursa savunmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz” diyerek sözlerini tamamladı.