Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun Belediye İtfaiyesi 24 saat hizmette

25 Eylül – 1

25 Eylül – 1 Ekim tarihlerinin İtfaiye Haftası olması nedeniyle Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürü Tahsin Avcı, bir mesaj yayımladı.

İtfaiye Müdürlüğümüz, yönetici ve personeli ile birlikte resmi tatil günleri de dahil olmak üzere 7 gün 24 saat, zaman kavramı gözetmeksizin itfaiye hizmeti sunmaktadır diyen Müdür Avcı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Amacımız Giresun Belediyesi’nin sorumluluk alanında itfaiye olaylarına karşı halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla itfaiye hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kentimizde yangın güvenlik standartlarının yükseltilmesini sağlamaktır.

İtfaiye müdürlüğümüz malzeme, ekipman, teçhizat ve personel olarak bölgemizin en gelişmiş yapılarından birine sahiptir. En son teknolojik donanıma sahip itfaiye araçlarımız üzerinde yangın söndürme ekipmanları, trafik kazalarında ve arama kurtarma çalışmalarında kullanılan kesici, ayırıcı, destekleyici, atlama yatağı ve yine su altı ve su üstü arama kurtarma çalışmaları için 10 metrelik tekne ve dalış ekipmanları gibi malzemelerimiz mevcuttur. İtfaiye araç ve gereç kapasitemiz gün geçtikçe artmaktadır. Çünkü itfaiye örgütümüz ne kadar güçlü olursa, şehrimizde o kadar güçlü olur inancını taşıyoruz.

İtfaiyecilik sadece yangın söndürmek değildir. İtfaiyemiz yangın söndürme faaliyetlerinin dışında su altı arama ve kurtarma ekibimiz ile boğulma vakalarına müdahale ederek, Binaların Yangınlardan Korunması Hakkındaki Yönetmeliğe göre denetim faaliyetleri gerçekleştirerek, baca yangınlarını azaltmak ve önlemek için baca denetimleri yaparak, yangın güvenlik eğitimleri düzenleyip yangın tatbikatları yaparak ilimize ve bölgemize hizmet vermektedir.

Her yıl 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında İtfaiye Haftası kutlanmaktadır. Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak tüm vatandaşlarımızın yangın, afet, mal ve can kaybı gibi acı verici olay yaşamamasını diliyor, tüm itfaiyecilerimizin haftasını kutluyorum.”