Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun 3. kuşak deprem bölgesinde

Giresun İnşaat Mühendisleri Odası

Giresun İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Emrah Altıyaprak, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti;

“Kuzey Anadolu fay hattı Şebinkarahisar’a kuşbakışı 20 km., Giresun Merkeze 80 km’dir. Bu fay hattında ileride oluşabilecek bir kırılmada İlimizin de etkilenmesi öngörülmektedir. Bununla birlikte deprem kuşağında yer alan Ülkemiz içinde değerlendirirsek İlimiz sahil şeridi deprem kuşağı açısından güvenli iller kategorisindedir. Buradaki öncelikli risk faktörünü zemin sıvılaşması olan bölgeler oluşturacaktır.

Son depremlerden sonra doğal olarak vatandaşlarımızın yaşadıkları binaların güvenilirliğini sorgulamaları gündeme gelmiştir. Eğer taşıyıcı sistemlerde (kolon, kiriş, taşıyıcı duvar) gözle görülebilen çatlama, ayrışma tespit edildiğinde, bu durumun risk oluşturup oluşturmadığı konusunda uzman olan mühendislerimizin bu yapıyı incelemesi gerekmektedir. Burada vatandaşların ilk teknik destek başvurusu yapacağı yerler kendi binalarının statik proje müellifleri, piyasadaki sim belgesi olan inşaat mühendisleri ile riskli yapı tespit belgesine sahip yapı denetim firmalarıdır.

Bununla birlikte İlimizde zemin sıvılaşma riski olan alanlar ve yapı ömrünü tamamlamış binalar tespit edilerek ivedilikle riskli yapı tespit ve kentsel dönüşüm çalışmaları başlatılmalıdır. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Giresun İl Temsilciliği olarak görev ve sorumluluk alanımız olan ilimizde üyelerimiz ile güvenli yapıların inşası için her türlü teknik yardım ve fedakarlığa hazır olduğumuzu ifade ederiz.”