Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun 2. OSB’de TKDK etkisi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü, Bulancak İlçesi Pazarsuyu Köyü’nde yer alan Organize Sanayi Bölgesi’nde 56 milyon liralık yatırıma imza attı.

Üç fındık kırma tesisi, süt işleme tesisi, cam işleme tesisi, iki ahşap işleme atölyesi ve beş güneş enerji santrali (GES) projesine 23 milyon 386 bin lira hibe desteği sağlayan TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü, yeni çağrı döneminde de yatırımcıları hibe desteklerinden faydalanmaya davet ediyor.

Bulancak OSB’nin Pazarsuyu Köyü’nde yer aldığı için nüfus şartı aranmaksızın IPARD Programı kapsamında yer alan tüm sektörlerin desteklenebileceğini dile getiren TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, KDV muafiyeti ile birlikte %40-70 arasında sağlanan hibe desteklerinin devam edeceğini duyurdu.

Sadece yeni işletme/tesis kurulumu değil mevcut işletme ya da tesislerin modernizasyonu ve genişletilmesinin de desteklendiğini belirten İl Koordinatörü Kurşun;

“Yeni işler yaratmak suretiyle istihdamın desteklenmesinin yanı sıra iş faaliyetlerinin geliştirilmesi yoluyla da mevcut işlerin korunması ve bu şekilde kırsal alanlarda ekonomik faaliyet düzeyinin yükseltilmesini amaçlamaktayız. İlimizde kırsal alanda kurulacak olan gerek organize sanayi bölgeleri gerekse küçük sanayi sitelerinde, TKDK hibe programında bulunan yatırım konuları içinde olması halinde, inşaat ve makine ekipman temini konusunda toplam yatırım tutarı 500.000 £ – 3.000.000 £ ‘ya kadar ulaşan yatırımları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Gıda sanayi, ahşap mobilya, metal işleri, doğal taş işleme, dokuma-tekstil sanayi, deri işleme gibi imalat sanayilerinde kurulacak organize ve küçük sanayi sitelerindeki yatırımcılara destek sağlanacağını söyleyen Kurşun;

“İlçelerde kurulacak küçük sanayi sitelerinde sanayi bölgesinin belirlenmesi, imar planının yapılıp sanayi yatırım arsalarının oluşturulması halinde, TKDK olarak İlimizde eksikliğini çokça hissettiğimiz, iş yeri temini konusunda çok önemli bir aşama sağlanmış olacaktır. 2. Organize Sanayi Bölgesi olan Bulancak Pazarsuyu’nda yer talebinde bulunan, TKDK’ dan hibe alarak yatırım yapacak olan birçok yatırımcımız, organize sanayi bölgesindeki yatırım arsası azlığından uygun yer bulamadıklarını ifade etmektedirler. Bu durum İlimize yapılabilecek birçok yatırımının önündeki en büyük engellerden biri olarak gözükmektedir. TKDK olarak talebimiz 3. hatta 4. sanayi bölgelerinin ivedilikle hizmete sunulması, ilçelerdeki küçük sanayi sitelerinin alan olarak genişletilmesi ve yeniden kurulmaları suretiyle yatırım yapacak şahıs ve şirketlerin kolaylıkla iş yeri temininde bulunup Kurumumuza müracaat etmeleridir” ifadelerine yer verdi.