Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun 15 Temmuz’a hazırlanıyor

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla 11-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerin belirlenmesi amacıyla bir toplantı gerçekleştirildiği bildirildi.  Valilikten yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler için ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile 15 Temmuz gecesi ve sorasında demokrasi nöbetlerinde fiilen yer almış sivil toplum kuruluşları, oda ve borsa temsilcilerinin katılıyla valilikte toplantı düzenlendi.

Vali Sarıfakıoğulları, toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlere rahmet, gazilere de acil şifalar dilediğini ifade ederek, şunları kaydetti: “Allah hepsinden razı olsun. Bugün burada bu havayı soluyorsak, soluyabiliyorsak onların sayesindedir. Onlar sayesinde varız. Eğer yurdumuz işgal altında değilse yurdumuzda çok olağanüstü bir durumlar olmadıysa biz bu 249 şehidimize, gazilerimize, onların analarına ve babalarına borçluyuz. Onların anne ve babalarının elinden öpüyorum ve onlara tekrar Allah’tan rahmet diliyorum.”

ANMA ETKİNLİKLERİ 

Toplantıda 15 Temmuz’un yıl dönümü dolayısıyla yapılacak etkinliklerin ele alındığı ifade edilen açıklamada, etkinlikler kapsamında, şehit yakını ve gazilerimizin katılımı ile şehit kabirlerinin ziyareti, tüm camilerde Hatm-i Şerif duaları ve Mevlid-i Şerifler okunması, 15 Temmuz temalı resim ve fotoğraf sergilerinin açılmasının planlandığı dile getirildi. Açıklamada, toplantıya ilişkin ayrıca şunlar kaydedildi: “Konferanslar ve paneller, Türk bayrakları ile mehter eşliğinde yürüyüş kortejleri, Atatürk Meydanı’nda kurulan platformda demokrasi nöbetinin tutulması. Milli Eğitim Müdürlüğünce 15 Temmuz temalı ‘Liseli Gençler Destan Yazıyor’ şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize şiir okutulması. Gece 00.13’de tüm camilerimizde sala okunması ve demokrasi nöbetlerine başlanılması, 15 Temmuz şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu pankartın hazırlanarak halkımızın görebileceği bir yere asılmasının sağlanması gibi konular görüşüldü.”