Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazetelerin uyum süresi uzatıldı

Basın İlan Kurumu (BİK)

Basın İlan Kurumu (BİK) görev alanına dahil olan valiliklerin sorumluluğundaki gazetelere uygulanan uyum süresi, Genel Müdür Cavit Erkılınç’ın talimatıyla bir kez daha uzatılarak son gün 1 Nisan 2023 olarak belirlendi.

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nun 25 – 27 Şubat 2020 tarihli kararı ve kurum Yönetmeliğinin 47. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca; valiliklerin görev alanında bulunan Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çankırı, Düzce, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Uşak, Yalova ve Yozgat illerinde 2020 yılı içerisinde BİK şubeleri açılarak, bahsi geçen illerde yayınlanan gazeteler Kurumun görev alanına dahil edilmişti.

Yukarıda belirtilen 40 ilde, resmi ilan ve reklam yayını ile alakalı yayın yeri merkez olan (ilçeler hariç) gazetelere mevzuatta belirtilen vasıf ve ödevlere ilişkin değişiklikler hakkında gerekli düzenlemeleri yapabilmeleri için, kurumun şubesinin açılış tarihlerinden itibaren 2 yıllık uyum süresi verilmişti.

Gazetelerin, bu süre içerisinde Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin, birinci ve üçüncü kısımlarında belirtilen vasıfları taşımaları ve yükletilen ödevleri yerine getirmeleri gerekmekteydi.

MÜJDE BÖLGE TOPLANTILARINDA VERİLMİŞTİ

Basın İlan Kurumu tarafından 11 ilde 800’den fazla gazete sahibi ve temsilcisinin katılımı ile düzenlenen bölge toplantılarında en çok talep edilen konuların başında, yeni şube açılan 40 ildeki gazetelerin mevzuata uyum süresinin uzatılması geliyordu.

Gelen taleplerle ilgili ilk kez Konya’da düzenlenen bölge toplantısında konuşan BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, “Kurumun önceliği her zaman gazetelerimiz olmuştur, böyle de olmaya devam edecektir. Görev alanımıza yeni giren gazetelerimize tanıdığımız sürenin önemli bir bölümü pandemiye denk geldi. Ne kadar kolaylık tanısak da gazetelerimiz bu dönemde ekonomik olarak ciddi yara aldı. Dolayısıyla yaraların sarılması için ne gerekiyorsa yaparız. Sizler sürenin uzatılmasını istiyorsunuz, ben de en kısa sürede talebinizi ilgili arkadaşlarımla değerlendirme ve yerine getirme sözü veriyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Genel Müdür Erkılınç’ın başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, gazetelerin süre uzatımına ilişkin talebi yerinde görülerek daha önce 1 Ocak 2023’e ötelenen uyum süresi 1 Nisan 2023’e kadar uzatıldı.