Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fizik Hastanesinde Robotik Yürüme Cihazı hizmete girdi

Gazetemizin Giresun Fizik Tedavi

Gazetemizin Giresun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde eksik olan ve felçli hastaların yürümesine etkin katkı sağlayan ”Rbotik Yürüme Cihazı” kamu hastaneler Birliği genel sekreterliğinin girişimleri sonucunda alındı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada “Felçli, omurilik yaralanmalı, kas hastalıklarına bağlı yürüme fonksiyon kusuru olanlarda ve Parkinsonlu hastaların tedavisinde kullanılan “Robotik Yürüme Rehabilitasyon Cihazı” Bakanlığımız tarafından İlimize Temmuz ayı sonunda gönderilmiştir. Birliğimize bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde hizmete giren cihaz kurulum ve test aşamalarından geçirilerek Ağustos 2. yarısı itibarıyla hasta randevuları verilmeye ve tedaviye başlanmıştır.
Bu cihaz ile yürüme bandı üzerine askı desteğiyle alınan hastalarda yürüme ve dönüş yetenekleri kazandırılmaya çalışılmaktadır. İleri teknolojinin fizik tedaviyle entegre edildiği bu sistem sayesinde eskiden çok uzun sürede katedilen mesafeler kısa zaman dilimleri içinde aşılmakta ve bu hasta memnuniyetine yansımaktadır.
Robotlar vasıtasıyla kasların yeniden çalışmasını sağlayarak beyinle kas arasında kesilen sistemin yeniden oluşturulmasına katkı sağlayan cihazlar tüm dünyada ileri merkezlerde kullanıma girmiştir. İlimize en yakın Trabzon Maçka Fizik Tedavi Hastanesinde bulunan ve uzun sürelere randevu verilen cihaz sayesinde yakın illere de hizmet sunulacaktır. İlimizde ilk ve tek olan “Robotik Yürüme Rehabilitasyon Cihazı”nın Giresun’a ve çevre illere hayırlı olmasını dileriz.”