Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FIRTINA FINDIĞI TOPLADI!

15 dakika etkili olan

15 dakika etkili olan fırtına daldaki fındığa büyük zarar verdi. İlk tespitlerde bahçelerde yüzde 70 hasar meydana geldiği görüldü.

Giresun’da dün gece geç saatlerde etkili olan fırtına ağaçları yerinden söktü, son 4 yıldır zirai don ve külleme hastalığı ile mücadele eden çiftçinin son umudu olan fındıkta ise büyük hasar yol açtı.
Saatte hızı 100 kilometreyi bulan rüzgar ile bir çok fındık ağacında dallar kırılırken meyve dönme sürecinde olan fındık tomurcuklarında ise dökülme meydana geldi.
Yaşanan fırtına sonrası hasar tespit çalışmalarının başlaması için fındık bahçelerini dolaşan Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fırtınanın bölgede yüzde 70 oranlar hasar sebep olduğunu söyledi.

Fındık bahçeleri için uzun zaman sonra bereketli bir yıl beklerken böyle bir hasarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Karan, “Bu sene biz mevsim iyi gidiyor diye düşünüyorduk, kar zamanında yağdı, yağmur sürekli yağıyor diyerek fındık bahçeleri için bereketli bir sezon bekliyorduk.15 gün önce fırtınadan dolayı hasar olmuştu ama sadece belli bölgeleri etkiledi fakat dün gece ilimizde şehir merkezinde 82 kilometre hızla esen rüzgar, batı ilçelerimizde 100 kilometrenin üzerine çıktı. Bununla beraber fındık bahçelerine ciddi bir hasar meydana geldi. Ocakları dolaştığımızda 2 ile 3 kilo civarında bir fındığı ziyan ettiğini görüyoruz. Tabi bu her yıl bu mevsimlerde yaşanıyordu ama bu sefer fındığım tam meyve dönme aşamasına gelmesinden dolayı ciddi manada zarar verdi” dedi.

Haber: Yeşilgiresun