Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındıkta yöntem krizi!

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, AK Partili Cemal Öztürk’ün “Fındık fiyatları serbest piyasada oluşsun” sözlerine tepki gösterdi. Bektaşoğlu, “Fiyatın serbest piyasada oluşumunu istemek ey fındık baronu sen istediğin fiyata al sat demektir” dedi.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,  fındıkla ilgili yaptığı açıklamalarından ötürü AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’e tepki gösterdi. Bektaşoğlu, Cemal Öztürk’ün, Fiskobirlik Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında “Fındık fiyatları serbest piyasada oluşsun” şeklindeki sözlerinin “Ey fındık baronu ben fındığa karışmıyorum, sen dileğin gibi al sat mantığının ürünüdür” dedi.
Bektaşoğlu, “AKP Giresun Milletvekili Sayın Cemal Öztürk’ün, fındık fiyatlarında yaşanan düşüşe karşı hükümetin TMO ya da FİSKOBİRLİK ile ‘müdahale alımı’ politikasının olmadığını, fiyatların piyasada oluşarak şekilleneceğini belirtmesi ise hayal kırıklığı yaratmıştır. Hükümetin net ve somut biçimde fındıkla ilgili bir pozisyon alması ve ortak bir görüş içinde olması gerekir. Dünyada hiçbir ihraç ürünü yerel serbest piyasalarda oluşan fiyatlarla alınıp satılmaz.
Fındığın fiyatının serbest piyasada oluşmasını beklemek ekonomi bilimine terstir ve fiyatları piyasa aktörlerinin belirlemesine imkan tanımaktır” şeklinde konuştu.
“MANİPLASYON, SPEKULASYONLA FINDIK FİYATLARI 5 TL BİRDEN DÜŞMEDİYSE O ZAMAN NEDEN DÜŞTÜ”
Bektaşoğlu şöyle dedi: “Buradan iktidar partisi temsilcilerine ve Giresun milletvekilleri başta olmak üzere bütün bölge milletvekillerine sesleniyorum. Spekülasyon, manipülasyon yok diyorsunuz o zaman 15 TL ile sezona başlayan fındığın, alıcısı varken, dolar yükselirken 10 TL’nin altına düşmesini nasıl açıklayacaksınız? Aradaki fark kimin cebine gitti?  Sayın Başbakandan bunun cevabını bekliyoruz. Fındık kaderine terk edilmeyecek kadar önemli, bir milli ürünümüzdür.”