Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındıkta sigorta için son çağrı

Fındık üreticisinin son yıllarda

Fındık üreticisinin son yıllarda yaşadığı fındıkta zirai don olayına karşı üreticilerin sezon öncesi sigorta yapılması konusunda çağrısı yapıldı.
Tarım Sigortaları Havuzu’ndan (TARSİM) yapılan açıklamada, fındık ürünü için 2017 yılı poliçe tanzimlerinin başladığı duyuruldu.

Üreticilerin, “Fındık” ürünü için son günü beklemeden bir an önce sigorta yaptırmaları gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt olunması ya da kayıtların güncellenmesi gerektiği, sonrasında ise, tarım sigortası poliçesi düzenlemeye yetkili sigorta şirketlerinin dağıtım kanalları aracılığıyla sigortanın kolaylıkla yaptırılabileceği bildirildi.

TARSİM’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Geçtiğimiz Aralık ayından itibaren Ocak ayının ortasına kadar ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşanan doğal afetler ve riskler sonucunda tarımsal faaliyetlerin olumsuz yönde etkilendiğine şahit oluyoruz. Ne zaman ve nasıl bir şiddette geleceği belli olmayan bu gibi durumlara karşı üreticilerimiz bilinçli hareket ederek, mutlaka önlemlerini almalı ve sigortasını yaptırmalıdır. Çünkü tarım şansa bırakılmayacak kadar kritik bir faaliyet alanıdır. Açıkça görülmektedir ki; üreticilerimiz için tek çıkış yolu TARSİM’dir. Üreticilerimiz, sigorta yaptırma aşamasında yetkililerden sigortanın kapsamı hakkında mutlaka detaylı bilgi almalı, Bilgilendirme Formunu, Poliçesini ve Poliçe Eklerini mutlaka talep etmelidir.”