Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FINDIKTA HASAT BAŞLADI

Giresun Valiliği tarafından daha

Giresun Valiliği tarafından daha önce fındık hasadının sahil kesiminde 6 Ağustos tarihinde başlayacağı açıklaması doğrultusunda, sahil kesiminde bulunan köy ve mahallelerde üreticiler fındık hasadına resmen başladı. Giresun Valiliği tarafından daha önce yapılan açıklamaya göre, orta kesimlerde 12 Ağustos, yüksek kesimlerde ise 19 Ağustos tarihlerinde fındık hasadına başlanacak.

Görele Ziraat Odası Başkanı Özcan Öner, üreticilerin rekolte düşüklüğü nedeniyle hasada buruk başladığını belirterek “Geçen senelerle karşılaştırdığımızda ciddi bir rekolte düşüklüğü bekleniyor. Konuştuğumuz üreticiler fındığın maliyetleri karşılamadığını belirtiyor. Rekolte azlığı nedeniyle de iyi bir fiyat beklentisi oluşmaya başladı” dedi.

Küllenme hastalığının rekolteyi etkilediğini dile getiren Öner, “Üreticiler bununla ilgili herkesin önlem alınmasını istiyor. Üreticilerin de ‘fındık yok’ diye bahçelerden vazgeçmemesi lazım” diye konuştu. Öner, üreticilerden fındığı kesinlikle emanete vermemelerini isteyerek, “Zaten rekolte az, fındığı bir şekilde evinde muhafaza edebilirler. Emanete verilen fındık üreticiye ters yönde etki ediyor. Üreticinin zarar etmesine neden oluyor” şeklinde konuştu. Üreticilerin bu yıl iyi bir hasat dönemi geçirmelerini, kazançlarının da bol olmasını temenni eden Öner, bundan sonraki yıllarda rekoltenin düşük olmamasını diledi.