Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FINDIKTA DÖKÜM TEHLİKESİ!

Giresun Ziraat Odası Başkanı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, havaların ısınması ile birlikte fındıkta küllemeye hastalığının gerçek yüzünü ortaya çıkaracağını ve dökülmelerin başlayacağını söyledi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, özellikle Giresun merkezde bu yıl fındık rekoltesinin iyi olacağını tahmin ettiklerini ancak yüksek kesimler ile diğer ilçelerde aynı durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Karan, “fındık var” şeklindeki görüşün henüz gerçekçi olmadığını da belirterek, “Havaların ısınması ile dökülmeler başlayacak gerçek durum ancak o zaman ortaya çıkar” dedi.

“KÜLLEME İLE DÖKÜMLER ARTACAK”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan, tüm uyarılarına rağmen üreticilerin bahçelerinde fındıkta külleme hastalığına karşın yeterli önlemi almadığını ve ilaçlama yapmadığını belirterek, “Havaların yağmurlu gitmesi nedeni ile küllemenin boyutu ortaya çıkmadı. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının artması küllemenin gerçek yüzünü ortaya çıkaracaktır. Külleme ile birlikte artan hava sıcaklıkları fındıkta dökülmelere yol açacaktır, biz ciddi miktarda bir dökülme bekliyoruz” diye konuştu.

“ASIL SORUN FINDIĞI İHRAÇ EDEMEMEDE”

Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık rekoltesinin az veya çok oluşundan ziyade asıl sorununun fındığı ihraç edememeden kaynaklandığını da belirtti. Karan; “İhracatçılar bazı alıcıları küstürmüşler. Yeni Pazar arayışında değiller, ihracat olmuyor, ihracat olmayınca fındık da para etmiyor” dedi.