Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındıkta beklenti 15, fiyat 9.25

Bu haberin fotoğrafı yok

Ordu’da serbest piyasada fındığın 9.25 TL seviyelerinde seyretmesi üretici, tüccar ve esnaf tarafından tepkiyle karşılanıyor.  Türkiye’nin önemli ihraç ürünlerinden fındıkta fiyat düşüşleri yaşanıyor. Sezonu 13 TL seviyelerinde açan fındıkta düşen fiyatlar,  Ordu’da her kesimi mağdur ediyor. Serbest piyasada 9.25 TL seviyelerine düşen fındık fiyatlarının yükselmesine yönelik beklenti ise artıyor.  Fındık fiyatlarının düşmesinin her kesimi olumsuz etkilediğini belirten Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, fındığın önemli bir ihraç ürünü olduğunu söyledi. Fındıktan elde edilen gelirin 3 milyar doları geçtiğini ifade eden Ünal, başka bir tarımsal ürünün bu denli bir getirisinin olmadığını belirtti.
“FINDIĞIN 12-13 TL’DEN 9.25 TL’YE DÜŞMESİNİ GEREKTİRECEK HİÇBİR NEDEN YOK”
Fındıkta yaşanan düşüşün hiçbir gerekçesinin olmadığını ve bu durumun tüm kesimleri etkilediğini aktaran Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, “Bugün fındığın 14-15 TL seviyelerinden 9.25 TL civarına gerilemesi sadece üreticiyi ve sektördeki sanayicileri değil bütün sektörü, Ordu’da ticaret yapan bütün esnafı olumsuz etkiliyor. Bu sebeple üretici de haklı olarak fındığı satmama gayreti içerisinde oluyor. Sezona 12-13 TL seviyelerinden başlayan fındığın 9.25’lere düşmesini gerektirecek hiçbir gerekçe olmadığını görüyoruz. Üreticinin de esnafın da haklı bir tepkisi var. Fındığın bu fiyatlara gelmesinden sadece üreticiler değil, fındık sektöründeki sanayiciler ve manavlar da rahatsız. Çünkü 14 TL’den fındık alıp deposunda fındık bekleten manav ve sanayicilerimiz var. Bu mağduriyeti hepimiz yaşıyoruz” dedi.
“TÜCCARIN BU ZAMANDA BEKLEDİĞİ FİYAT 14-15 TL ARALIĞIYDI”
Altınordu ilçesinde fındık tüccarlığı yapan Özcan Şahin, fındıktaki düşüşün sebebini bilmediklerini söyledi. Şahin, “Fındıkta yaşanan ayak oyunları bizim ticaret yapmamıza engel oluyor. Yaptığımız tüm işlere etkisi olumsuz yönde yansıyor. Bir an önce fiyatların düzelmesini istiyoruz. Devletten de ya TMO ya da Fiskobirlik tarafından desteklemesini ve arz fazlası fındığı almasını istiyoruz. Mutlaka ve mutlaka bu fiyatların yükseleceğine inanıyoruz. Şu anda fındıktaki 9.25 TL seviyeleri hiç kimsenin beklediği bir fiyat değil. Bizim bu zamanda beklediğimiz fiyat 14-15 TL aralığı idi. Şu anda herkes şaşkın bu durumda zarar ve iflas durumu gibi bir durum söz konusu olur. Bu fiyatlardan kimse fındık satmaz, satmamak için de direniyoruz” diye konuştu.

Haber: Yeşilgiresun