Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındık Müzesi Bulancak’a kuruluyor

GTB ve GRÜ tarafından

GTB ve GRÜ tarafından yapılacak olan Fındık Müzesinin Bulancak’a yapılması için Bulancak Belediyesi Meclisinden karar çıktı.

Uzun bir süredir Giresun Ticaret Borsası tarafından Giresun’a kurulması düşünülen Fındık Müzesi için Bulancak Belediyesi tarafından yer temini gerçekleştirildi.

Giresun Üniversitesi ve Giresun Ticaret Borsası iştiraki ile yapılacak olan Fındık Müzesini hayata geçirmek için uğraş veren Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ertaç Öztürk ve beraberinde ki heyet, Fındık Müzesini Bulancak’a kazandırmak için uzun bir süredir mücadele ediyorlardı.

Geçtiğimiz yıllarda Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ı da beraberinde ki heyet ile ziyaret eden Meclis Başkanı Ertaç Öztürk, proje çalışmalarında sona geldiklerini ifade ederek, müzenin yeri ile ilgili görüşmeleri sürdürdüklerini ifade etmişti.

Bu görüşmelerin ardından Giresun Üniversitesine YÖK tarafından fındık turizmi ile ilgili araştırma yapılması talimatı geldiği öğrenilirken, bu projenin Üniversite ile birleştirildiği ve uygulamaya geçtiği bilgisine ulaşıldı.

Bu kapsamda Pazarsuyu sahilinde Fatih Otomotiv karşısında bulunan ve kullanım hakkı Bulancak Belediyesine ait olan hazine arazisinin Giresun Üniversitesi ve Giresun Ticaret Borsasına tahsis edildiği öğrenildi. Pazartesi günü Bulancak Belediyesi Meclis Toplantısında alınan karara göre bu alan Fındık Müzesi için Giresun Üniversitesi ve Giresun Ticaret Borsasının kullanımına verildi.