Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FINDIK FİYATINDA KARMAŞA

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan: “Havaalanlarında kilosu 80-90 lira bandında olan, ABD’de 226 gramı 11 dolardan alıcı bulan iç fındığın Giresun’da ise kilosu 40-45 liradan alıcı buluyor kabuklu fındık ise 9,5 lira bandında ilerliyor”

İç fındık fiyatlarında da kabuklu fındık fiyatları kadar bir karmaşa olduğunu belirten Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “Havaalanlarında kilosu 80-90 lira bandında olan, ABD’de 226 gramı 11 dolaydan alıcı bulan iç fındığın Giresun’da ise kilosu 40-45 liradan alıcı buluyor. Kabuklu fındık ise 9,5 lira bandında ilerliyor” dedi.

“Bazı özel yerlerde fiyatlar farklı olabilir ama fındıkta çok büyük bir oranı teşvik etmez” diyen Karan, “Türkiye’de havaalanına gidiyorsun fındığın fiyatı 80 lira ile 90 lira arasında değişir. Giresun piyasasına geldiğiniz zaman aynı fındığı 40 lira bandında alabiliyorsun. Biz istiyoruz ki üreticide kazansın, sanayici de kazansın, ihracatçıda kazansın ama burada mantıklı olan maliyeti kurtaracak bir rakam oluşması lazım. Bu sene ilk defa fındığa maliyet çalışması yapıldı dışarıdan gelen bir ekip tarafından. Bizde kamuoyu ile maliyeti paylaştık Giresun’da 13,5 lira dan oluşan bir rakam var ve bu rakama göre bir fiyat olması lazım. 10,5 lira gibi bir rakam aslında komik bir rakam gibi kaldı. TMO’nun açıkladığı fiyat serbest piyasada taban fiyat olmasına rağmen bu fiyatın altında alınmaya başlandı bunun için bu fiyatlar kabul edilecek pozisyonda fiyatlar değildir” ifadelerini kullandı.

Fındık hasat mevsimin son 10 gündür yağışlı geçen hava nedeniyle daha tamamlanamadığını kaydeden Karan, fiyat için üreticiye seslenerek, “Emanete fındık vermeyin, fiyatlar için bayramdan sonrayı da bekleyin” dedi.

Haber: Yeşilgiresun