Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FINDIK FİYATI DÜŞÜŞTE

Giresun’da serbest piyasada dün

Giresun’da serbest piyasada dün tombul fındık 10 lira 10 kuruş, sivri fındık 8 lira 60 kuruş, kara fındıkta 8 lira 70 kuruştan alıcı buldu.

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan: “Fındık üretim maliyetinin 12 lira seviyelerinde olduğunu herkes biliyor. Buna rağmen fiyatın bu denli gerilemesi kabul edilir değil”

Giresun’da 50 randımanlı kabuklu tombul fındığın kilogram fiyatı, dün serbest piyasada 10 lira 10 kuruştan alıcı buldu. Sivri fındık 8 lira 60 kuruş, kara fındık ise 8 lira 70 kuruştan işlem gördü. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, oda binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, düşen fındık fiyatlarına tepki gösterdi. Her hafta başında fındık üreticilerin yeni bir şokla karşılaştığını savunan Soydan, “Fiyatların artmasını beklerken sürekli düşmesi bizleri de hayal kırıklığına uğratıyor. Fındık üretim maliyetinin 12 lira seviyelerinde olduğunu herkes biliyor. Buna rağmen fiyatın bu denli gerilemesi kabul edilir değil” dedi.

Soydan, üreticilerin artık dayanacak güçlerinin kalmadığını ifade ederek, şunları kaydetti: “Fındık üreticisi bahçesine, ürününe küsme noktasına geldi. Kimse bu fiyatlar karşısında tarlasına girip bakım yapmak istemiyor. Üreticinin morali çok bozuk. Üreticilerimizin moralinin yerine gelmesi için bu fiyatların artması gerekiyor. “Başta siyasiler olmak üzere herkesten düşen fındık fiyatlarının yeniden artması için destek isteyen Soydan, “Üreticinin kanayan bu yarasına merhem olacak birilerini arıyoruz. Biz artık yorulduk. Lütfen artık üreticilerimizin alın teriyle oynanmasın. Yazık, günah. Bu üreticilerin hakkını verin” diye konuştu.

Soydan, düşen fındık fiyatlarından dolayı sadece üreticilerin mağdur olmadığını dile getirerek, manav ve tüccarların da huzursuz olduğunu sözlerine ekledi.

Haber: Yeşilgiresun