Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’nün okul yapılanması davası başlıyor

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Kaya:

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Kaya: “Önümüzdeki günlerde 68 sanığın yargılanacağı FETÖ’nün ilkokul, ortaokul ve lise yapılanmasının yer aldığı dosya görülmeye başlayacak” dedi.

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, “Önümüzdeki günlerde 68 sanığın yargılanacağı dosya görülmeye başlayacak” dedi.
Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ ile ilgili hem yargılamaların hem de operasyonların devam ettiğini söyledi.

Haklarında FETÖ/PDY yöneticiliği ve üyeliği suçlarından soruşturma yürütülen şüphelilerden 395’inin hakkında atılı suçlardan kamu davaları açıldığını belirten Kaya, 4 sanık hakkında yargılamaların tamamlandığı ve sanıkların terör örgütü üyeliği suçundan 8 yıl 9 ay ile 13 yıl 6 ay hapis cezalarına çarptırıldığını ifade etti. Kaya, Giresun’da halen 37 kişinin yargılandığı kalabalık bir davanın devam ettiğini dile getirerek, gelecek günlerde de 68 sanığın yargılanacağı dosyanın görülmeye başlayacağını kaydetti. “68 kişilik bir dava dosyası hazırladık” diyen Kaya, “Bu davada da ortak bir hareket vardı. Örgüt içerisinde ilkokul yapılanması, lise yapılanması. Bu yapılanmaların kendi içerisindeki sorumluları, aynı dosyada yargılanacak” ifadelerini kullandı.

Haber: Yeşilgiresun