Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FAE’DE 80. YIL COŞKUSU

Dünyada fındık üzerine tek

Dünyada fındık üzerine tek araştırma kuruluşu olan Fındık Araştırma Enstitüsü 80.yılını görkemli bir törenle kutladı. Törene Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılması coşkuyu artırdı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Fındık eğer 16 ili ve 400 bin aileyi ilgilendiriyorsa böyle bir kuruma ihtiyaç var” diyerek Fındık Araştırma Enstitüsünün önemine dikkat çekti.

Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü’nün 80. Kuruluş yıldönümü,  Başbakan Yardımcı Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz, milletvekilleri ve Vali Hasan Karahan’ın katılımı ile enstitü müdürlüğünde düzenlenen bir programla kutlandı. Giresun Merkez Teyyaredüzü Mahallesinde bulunan Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Canikli, “Fındık Giresun’un her şeyi. Fındık Giresun’un Giresunluların iliklerine kadar işlemiş günlük hayatı her anlamda dolduran bir ürün. Her geçen yıl Giresun’a ve bütün bölgeye daha büyük bir oranda katkı sağlar hale geldi. Şu ana baktığımızda inanılmaz fiyatlar söz konusu. Önceden fiyatlar düşük olduğu için çiftçiler bahçeye girmiyordu. Doğrudan gelir desteği uygulaması da devam ediyor ve süresiz hale geldi. Bundan sonra her yıl tekrarlanacak. Burası Araştırma Enstitüsü. Bu güne kadar fındık ürününün gelişimine çok büyük katkılar verdiğine inanıyoruz.  Ama daha büyüğünü, daha ötesine geçmemiz gerekiyor. Bunlardan birincisi; fındıkta kullanılan ilaçlama mekanizması, son derece zararlı olan kalıcı etkileri olan kimyasal ilaçlama yapılıyor.  Araştırma Enstitüsü olarak fındık üreticisi bu tür ilaçlardan kurtarılmalı, daha organik ilaçların geliştirilmesi gerekiyor. İkincisi ise verimi yükseltecek olan ürünlerin ve aynı zamanda dikim yöntemlerinin de hem geliştirilmesi ve bunu da vatandaşa uygulatılması gerekir. Burada iki görev var. Ne istiyorsanız bizde bunları karşılayacağız” dedi.

CANİKLİ’DEN YARDIM SÖZÜ: Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Fındık Araştırma Enstitüsüne her konuda yardımda bulunacağı sözünü verdi.
CANİKLİ’DEN YARDIM SÖZÜ: Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Fındık Araştırma Enstitüsüne her konuda yardımda bulunacağı sözünü verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz da yaptığı konuşmada “Öncelikle Fındık Araştırma Enstitüsünün 80. Yıl dönümünü kutluyorum. Asırlık olmaya az kaldı. Fındık istasyonundan başladı enstitüye dönüştü. Böyle bir kuruma ihtiyaç var. Neden ihtiyaç var? Eğer 16 ili 400 bin aileyi ilgilendiriyorsa, bir ülkeye 2 milyar dolar üzerinde ihracat katkısı varsa o zaman mutlaka fındık üretimine bilginin ve bilimin eklenmesi, katkıda bulunması lazım. İşte bilgiyi ve bilimi fındık üretimine katacak kurumda bu enstitü.  Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah asırlık olduğunda da daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Bu kuruluşlara sahip çıkmak lazım. Fındık deyince akla birinci sırada Giresun gelir. O nedenle Giresunlular fındığa diğer yerlerden çok daha fazla sahip çıkacaktır. Öyle olduğu içinde bu enstitüsü merkezi Giresun’dadır.  Hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından; uzun yıllar kurumda çalıştıktan sonra emekli olan personellere katkılarından dolayı teşekkür plaketi verilirken, Başbakan Yardımcısı Canikli ve Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’a da Fındık Tespihi hediye edildi.

BAKANA FINDIK TESBİH: Fındık Araştırma Enstitüsünün 80. yıl dönümü törenlerine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a günün anısına fındık teşbihi hediye edildi.
BAKANA FINDIK TESBİH: Fındık Araştırma Enstitüsünün 80. yıl dönümü törenlerine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a günün anısına fındık teşbihi hediye edildi.

Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar tarafından enstitünün çalışmaları, kuruluşundan bugüne kullanılan malzemelerin ve tekniklerin sergilendiği köşeler ilgili bilgiler ve devam eden çalışmalar ile projeler hakkında davetlilere bilgi verildi. Fındık Araştırma Enstitüsü’nün 80. Kuruluş yıldönümü kutlama törenine; Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve eşi Hatice Canikli, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Hasan Karahan ve eşi Şule Meral Karahan,  Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Av. Sabri Öztürk ile çok sayıda davetli katıldı.

EMEKLİYE AYRILANLAR UNUTULMADI: Fındık Araştırma Enstitüsünde uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olanlara da hizmetlerinden ötürü plaket verildi.
EMEKLİYE AYRILANLAR UNUTULMADI: Fındık Araştırma Enstitüsünde uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olanlara da hizmetlerinden ötürü plaket verildi.