Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eynesil’de şiddetli yağış hasara yol açtı

Giresun Valisi Hasan Karahan,

Giresun Valisi Hasan Karahan, sel felaketinden ciddi zarar gören Eynesil ilçesinde incelemelerde bulunuyor.
Bölgenin son 2 saatte ciddi yağış aldığını kaydeden Vali Karahan, ancak bir can kaybı yaşanmadığını söyledi. Giresun Valisi Hasan Karahan, “Son iki saatte Eynesil ile Görele ilçemiz arasında ve Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi civarında şiddetli yağışlar etkili oldu. Su baskınları yaşandı. Çok şükür şuana kadar bir can kaybı yok. Sel sularına kapılan ve su basan ahırlarda telef olan hayvanlar oldu. Yağışın artması ihtimali var. Vatandaşların dikkatli olmasını istiyoruz. Bölgemizdeki çok sayıda köyümüze heyelanlar ve sel suları nedeniyle ulaşamıyoruz. Taşımalı öğrencilerimiz de mağdur oldu. Onları pansiyonlarda misafir edeceğiz. Sel suları nedeniyle yörede yıkılan köprülerimiz var” dedi.

Vali Karahan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Eynesil ve Görele ilçesinde iki saat etkili olan yağışın ciddi hasara yol açtığını söyleyerek, bazı evlerin ve köprülerin zarar gördüğünü ifade etti.

Şiddetli yağışın Eynesil ve Görele ilçesi dışında bir hasara yol açmadığını söyleyen Vali Karahan, olayın haber alınması üzerine; İl Özel İdaresi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve DSİ 226.Şube Müdürlüğü ekiplerinin zaman geçirmeden bölgeye intikal ederek çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Vali Karahan yaptığı açıklamada “Bölge son 2 saatte çok ciddi yağış aldı. Özellikle Eynesil ile Görele arasında. Üst kesimlerden aşağıya doğru ciddi bir yağış olunca özellikle köprülerdeki tıkanmalar, yukarıdan kopup gelen ağaçlar sel sebebiyle tıkanmalara yol açtı. Özellikle düz bölgelerdeki evlerde su baskınları, ahırlarda hayvan telefleri oldu. Ama çok şükür can kaybı yok. Bir takım köprüler yıkıldığı için ulaşımda sıkıntılar var. Köylerimize ulaşamıyoruz. Taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimizi buradaki yurtlar ve misafirhanelerde misafir edeceğiz. Yarın normal şekilde ulaşım sağlayacağımızı düşünüyoruz. Ama şuan yağışın durmasını ve acil kurtarmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Vali Karahan’ın Eynesil ilçesinde selden etkilenen bölgelerde yaptığı incelemelere Giresun Milletvekili Av. Sabri Öztürk’te eşlik ederken, Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Topatan, DSİ 226. Şube Müdürü Ogün Şükrü Turan ve diğer yetkililerde hazır bulundu.