Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Egzama Nedir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Egzama, cilt lekelerinin iltihaplanması,

Egzama, cilt lekelerinin iltihaplanması, kaşınması, çatlaması ve sertleşmesi durumudur. Bazı türler de kabarcıklara neden olabilir. Çoğu insan, en yaygın tür olan atopik dermatite atıfta bulunurken egzama kelimesini kullanır. Atopik terimi, atopik dermatit, astım ve saman nezlesi dahil olmak üzere bağışıklık sistemini içeren bir dizi durumu ifade eder. Dermatit kelimesi cildin iltihaplanması anlamına gelir.

Kuruyemiş ve süt ürünleri gibi belirli yiyecekler semptomları tetikleyebilir. Çevresel tetikleyiciler duman, polen, sabun ve kokuları içerir. Egzama bulaşıcı değildir. Bazı insanlar bu durumu aşarken, diğerleri yetişkinlik boyunca buna sahip olmaya devam edebilir. Ancak rahatsızlık boyutunu önlemek için dermatologa danışılması gerekmektedir. Böylece egzama tedavisine başlanabilir.

Egzama Tedavisi

Egzama tedavisi belli başlı, kesin bir şekilde yoktur, ancak birçok hafifletici egzama tedavisi mevcuttur ve daha fazlası ufukta görünmektedir. Aslında, şu anda gelişim halindeki egzama için eşi görülmemiş sayıda yeni tedavi vardır. Bunlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için dermatologa danışmanız gerekir.

Egzamanın türüne ve şiddetine bağlı olarak tedaviler yaşam tarzı değişiklikleri, reçetesiz ilaçlar veya reçeteli ilaçları içerir. Egzama semptomları herkes için farklı olabilir. Herkes bir egzama tedavisine aynı şekilde yanıt vermeyecektir, bu nedenle en iyisi, tüm seçeneklere aşina olmanız ve size veya çocuğunuza uygun bir egzama tedavisi bulmak için dermatologunuza danışmanızdır.

Çoğu egzama türü için, durumu ve semptomlarını yönetmek şu temellere iner:

  • Tetikleyicilerinizi bilin
  • Düzenli bir banyo ve nemlendirme rutini uygulayın
  • OTC ve / veya reçeteli ilaçları tutarlı bir şekilde ve reçete edildiği şekilde kullanın
  • Deri enfeksiyonu belirtilerine dikkat edin – iltihaplı şişlikler, ağrı, kızarıklık veya ısı

Egzama semptomlarını yönetmeye yardımcı olmak için yapabileceğiniz diğer bazı şeyler:

  • Etkilenen cildi çizmemeye ve ovalamamaya çalışın ve cildinizi tahriş edebilecek malzeme veya maddelerle teması sınırlayın.
  • Yumuşak, nefes alabilen giysiler giyin ve egzamanızı daha fazla tahriş edebilecek yün gibi kaşıntılı kumaşlardan kaçının.
  • Stresli durumları ve olayları tanıyın ve stres yönetimi tekniklerini kullanarak bunlardan kaçınmayı veya bunlarla başa çıkmayı öğrenin.
  • Bunu kendi başınıza veya güvenilir bir sağlık hizmeti sağlayıcısının yardımıyla yapabilirsiniz.

Detaylı bilgi için; https://www.ertugrulaydemir.com/egzama-tedavisi/