Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim endeksi tartışması!

Bu haberin fotoğrafı yok

AK Parti Milletvekili Sabri Öztürk’ün eğitim endeksi ile ilgili yaptığı açıklama yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker de Öztürk’ün övündüğü eğitim endeksine TÜİK’in günlük kazancı en kötü iller sıralaması ile cevap verdi. Türker, “TÜİK’e göre günlük kazancı en kötü 3. il Giresun gösterildi” dedi.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ün TÜİK verilerini göstererek kamuoyuna duyurduğu “Eğitim endeksine göre en iyi 7. iliz” açıklamasına CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker’den karşı bir açıklama ile cevap geldi. Türker, “TÜİK’in son açıkladığı verilere göre günlük kazancı en kötü 3. il Giresun gösterildi” dedi.
Türker; “Fakiriz ama cahil değiliz” şeklinde konuştu.
TÜRKER, “GİRESUN GÜNLÜK KAZANCI BAKIMINDAN DOĞUDAN DA KÖTÜ”
CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker yaptığı açıklamada şöyle dedi: “TÜİK’in son açıkladığı verilere göre günlük kazancı en kötü 3.il olarak Giresun duyuruldu. 49.9 TL olarak 13 yıllık AKP iktidarında tüm üreten tesisleri başta SEKA olmak üzere haraç mezat satılmış, satılanların yerine istihdam ve iş üretecek en ufak bir tesis açılmamış, göç veren gençlerini iş ve aş için gurbete gönderen ve hala da iş kapısı olacak bir istihdam politikası ve siyasetçisi olmayan bir şehir olarak günlük kazançtan doğu illerimizden bile geri durumda çıkmamız sanırım Giresunlular için çok şaşırtıcı bir durum değildir.
Bu sonuç umudunu fındığa bağlamış, onda da yokları oynayan bir şehir olduk artık. Ama ilginç bir tezattır ki eğitim endeksine göre de en iyi 7. il olduğumuzu öğrendik. Kursağından kestiğiyle, bu yokluk ortamından çocuğunun kurtuluşu, ülkenin aydınlık geleceği için eğitimi ve eğitimli bireyleri yetiştirmeyi seçmiş bir il olmanın da onurunu yaşıyoruz. Çocuğunun, ülkesinin ve aydınlık yarınlarının geleceğini eğitimde gören fakirliğine rağmen onurlu, namuslu, eğitimli bir yarını hedefleyen insanların şehriyiz. Günlük kazancın bu kadar düşmesinin ayıbı 13 yıllık iktidarlarında bu şehrin tüm ekmek kapılarını yandaşlara peşkeş çekip ekmek teknelerinin üstüne TOKİ konutları dikerek gelişeceğini zannedenlere inat bu şehir fakir ama cahilliğe dik duran aydınlık yarınlarını, geleceğini eğitimle inşa etmeye çalışanların şehri olmanın onurunu yaşıyor ve yaşayacak. Tüm anlattıklarımıza nazire yaparcasına TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye 1. olan Teyyaredüzü Ortaokulu öğrencisi kardeşimiz Efe Bora Sarıkaya ve yine aynı okul öğrencisi Şeref Göktürk’ü 2.liğinden ve Aynuran Sarı’yı da 3.lük derecelerinden dolayı kutluyorum. Tüm eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.