Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doktorlardan 14 Mart haykırışı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Tabip Odası Başkanı Dr. Bekir Poyraz, Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Ruşen Topallı ve SES İl Temsilcisi Gökhan Topal, dün kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile basın açıklaması yaptılar. Ortak yapılan açıklamada doktorların içerisinde bulunduğu sıkıntılı durum ile çözüm yolları dile getirildi. Açıklamada sorunlar ve çözüm önerileri şöyle sıralandı” Emeğin değeri giderek daha da fazla düşüyor. Çok hasta bak da nasıl bakarsan bak felsefesiyle sağlık hizmeti vermemiz dayatılıyor. Biz bunlara isyan ediyoruz. Sağlık Bakanlığına, Hükümet’e bir kez daha sesleniyoruz:

Zorla çok hasta bakmak değil, her hastamıza ihtiyacı olan zamanı ayırarak çalışmak, işimizi iyi yapmak istiyoruz. Sınırsız muayene olmaz. Basamaklı sağlık sistemine geçilerek bu sorunun çözülmesini, randevu sisteminin delinmeden uygulanmasını istiyoruz. Çalışırken geçinebilecek güvenceli ücret, emeklilikte hak ettiğimiz aylığı talep ediyoruz.
Her düzey yöneticinin korku, baskı, yıldırma politikalarından vazgeçmesinin sağlanmasını istiyor, sağlık çalışanlarının köle olmadığını bir kez daha hatırlatıyoruz. Hakkımız olan ve yıllardır gasp edilmiş olan yıpranma payının artık bir an önce verilmesini talep ediyoruz. Herkes için eşit, nitelikli, ücretsiz sağlık hizmeti, hekimler ve sağlık çalışanları için iş, gelir, gelecek ve can güvencesi sağlanana dek 14 Mart’ların ve bütün günlerin bayram değil mücadele günleri olarak yaşanacağını duyuruyoruz. Önceliğini sağlık çalışanının belirlediği sorunları görünür kılmak adına 14 Mart’ta nasıl bir eylem planlayalım? Sorusuna meslektaşlarımızın ağırlıklı yanıtı “yetkililerle bir kez daha görüşüp sorunların aktarılması ve çözüm istenmesi” oldu. Bu yönde de çalışmalar yaptığımızı bilginize sunuyor, Sağlık Bakanı’nı sağlık çalışanlarının sorunların çözümü için samimiyetle konuya yaklaşmaya ve kurumlarımızla işbirliğine çağırıyoruz.