Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DOKA’yı şikâyet ettiler

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun ‘da GESOB başkanlığında bir araya gelen  bazı  sivil toplum kuruluşları  bölgede yanlı tutum içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini iddia ettikleri Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansını (DOKA) Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a şikayet ettiler. Şikayet mektubunda DOKA’nın Giresun’u dolaylı yok edilme ve doğrudan yok sayılma projesinin mimarlığını yaptığı ileri sürdüler. Şikayet mektubunda DOKA projelerinde Giresun’un gelişmesi ve kalkınması ile ilgili hedef projelerde Giresun’a yer verilmediği de belirtilerek şöyle denildi” TR90 Bölgesi projesinde en büyük destek en kalkınmış ile ayrılmıştır. Oysa tek il üzerinde bölgesel kalkınma olmaz, bir bölge içinde bu kadar bariz ve açık iller arası ayrımcılık yapılmaz, böyle bir ayrımcılık Kalkınma Ajansı Kanununun amaç ve ilkeleri ile de bağdaşmaz. Giresun’un hayat damarlarından biri olması beklenen DOKA Giresun’un dolaylı yok edilme ve doğrudan yok sayılma projesinin mimarlığını yapmaktadır. 2014-2023 Kalkınma Ajansı Projeleri Giresun’u teğet geçmiş, Giresun’u fındığa mahkum etmiştir

5449 Sayılı Kanunla Kurulan Kalkınma Ajansları Kamu ve özel kesim ile Sivil Toplum Kuruluşları arasındaki işbirliğini sağlamakla yükümlü olup temel amacı bölgeler arası ve bölge içi kalkınmışlık farklarını en aza indirecek gelişmeyi sağlamaktır.

Oysa Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı bunun tam tersini yapmaktadır. Kurul affı mümkün olmayacak bir yanlışlığın peşindedir. Bölge planı incelendiğinde Giresun’un adeta dolaylı ihması planlanmakta ve sergilenmekte olduğu görülecektir. Doğu Karadeniz’in bütün illerinin kalkınmasını ve gelişmesini hedeflemesi gereken DOKA Projeleri Giresun’un gelişmesi ve kalkınması ile ilgili hedef projelerde Giresun’a yer vermemiştir.  Bölge planı ile ilgili Giresun Sivil Toplum Kuruluşlarının itirazı incelendiğinde de görüleceği üzere Kalkınma Ajansının Giresun’la ilgili daha önce kurul üyeliği haksızlığımdaki endişelerinde de ne kadar haklı olduğu anlaşılacaktır. Hükümetimizin ülke kalkınmasındaki adil ve eşit hizmet anlayışını hedefleyen ve bu amaçla kanunlaştırdığı 5449 sayılı Kalkınma Ajanlarındaki kanun hükümlerine uygun olacak biçimde 2014-2023 tarihleri arasını kapsayan Bölge Planındaki haksız uygulamaların giderilmesi için gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.