Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DOKAP’tan “Tarımsal araştırmalar” projesi

DOKAP Başkanlığı tarafından eylem

DOKAP Başkanlığı tarafından eylem planında yer alan Tarımsal Araştırmalar Projesi” tanıtım toplantısı yapıldı. DOKAP Başkanı Ekrem Yüce,2014-2018 döneminde gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında bilgi verdi.

DOKAP Başkanlığı ve TUSSİDE işbirliği ile gerçekleştirilen “Bölgesi Tarımsal Araştırmalar Projesi Tanıtım Toplantısı ve Çalıştayı” Giresun’da gerçekleştirildi.
Toplantıya DOKAP Bölgesi üniversite akademisyenleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlükleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürlükleri, Orman Bölge Müdürlükleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsası, Bölge Kalkınma İdareleri, araştırma enstitüleri, kalkınma ajansları, valilik, belediye yetkilileri ve birçok sivil toplum kuruluşundan temsilciler katıldı. DOKAP BKİ Başkanı Ekrem Yüce toplantıda yaptığı konuşmasında “DOKAP Eylem Planı ile her ne kadar bölgenin ticaret ve turizm merkezi haline dönüştürülmesi vizyon olarak benimsenmiş ise de, tarım sektörüne ilişkin 2014-2018 döneminde gerçekleştirilmesi öngörülen çok sayıda faaliyete Eylem Planımızda yer verildiğini belirtmiştir. Söz konusu araştırma projeleri kapsamında ise, alt projeler olarak “DOKAP Bölgesi Organik Tarım Havzalarının Belirlenmesi Araştırma Alt Projesi” ile “DOKAP Bölgesi Tarımsal Üretim ve Tarımsal Sanayi Yatırım Potansiyeli Araştırma Alt Projesi” uygulamaya konulmuştur, Tarımsal Araştırmalar Projemizin ile DOKAP Bölgesinde tarım sektöründe katma değer artışı gelişimi için hangi tedbirlerin alınması gerektiği ayrıntılı bir şekilde ortaya konulacak, bu amaçla atılması gerekli adımlar belirlenecektir” dedi.