Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DOKAP’I MECLİSE TAŞIDI

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun milletvekili Bülent Bektaşoğlu kısa adı DOKAP olan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının iller arası ayrımcılık yaptığını öne sürdü. Bektaşoğlu, DOKAP ‘ın raporlarının açıklanmasını istedi.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, DOKAP’ın sorumluluk bölgesindeki iller arasında ayrımcılık yaptığı yönündeki iddiaları, soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı. Bektaşoğlu, önergesinde kurumun 4 yıl içinde ne kadar bütçe kullandığını ve bunun içinde ne kadarlık bölümünün yatırım ne kadarının temsil, konaklama, ağırlama ve diğer giderler için kullanıldığını da sordu. CHP Milletvekili, Bakan Cevdet Yılmaz’a, DOKAP’la ilgili iddiaları sorduktan sonra, ” Kurumun harcamalarının takip ve kontrolü için hangi denetim mekanizmaları kullanılmıştır? Bakanlığınızın veya Başbakanlığın veya Sayıştayın denetim raporlarında tespit edilen bilgileri kamuoyu ile paylaşmayı düşünmekte misiniz?” dedi. Bektaşoğlu, işletmecisinin desteklenerek turizme kazandırılması gereken bir binanın DOKAP merkezi olarak kapatılmasını eleştirerek, binaya yapılan ödemenin miktarını sordu.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, soru önergesinde şu görüşleri dile getirdi:” Aşağıdaki sorularımın, Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü gereğince Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

Doğu Karadeniz Kalkınma ajansı (DOKA)’nın, sorumluluk bölgesinde yer alan Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illeri arasında, gerek yatırım, gerekse de proje destekleme ve geliştirmede ayrımcılık yaptığı, bütçe kaynaklarını eşit, adaletli bir planlama yapmadan dağıttığı şeklinde iddialar vardır.  Buna, kurumun merkezinin bulunduğu temsil ettiğim ilim Giresun’da dahildir.

Buna ilişkin olarak;

1-DOKAP, 2012’den bu yana kuruluş amaçlarına uygun olarak, bölgesel veya sorumluluğundaki 6 ilde, ekonomik kalkınmayı hedefleyen hangi önemli ve özel, çalışmaları yapmıştır?

2- Kurum bugüne kadar kaç çalıştay toplamış, kaç rapor ve plan hazırlamış bunlardan çıkan sonuçları proje olarak bakanlığınıza sunarak bütçe içinde hizmet kalemi olarak gösterilmesini sağlamış mıdır?

3-DOKAP, Karadeniz illerinin tek tek özel ve önemli alanlarını belirleyip bunlar üzerinde hangi projeleri geliştirmiştir, geliştirmektedir?

4-Geçen bu 4 yıl süre içinde kurum ne kadar bir bütçe kullanmıştır? Ayrılan bütçe kaynaklarının ne kadarı temsil, ağırlama, konaklama, personel maaşı ve gider olarak gösterilmiştir, ne kadarı hizmet için kullanılmıştır?

5-Kurumun harcamalarının takip ve kontrolü için hangi denetim mekanizmaları kullanılmıştır? Bakanlığınızın veya Başbakanlığın veya Sayıştayın denetim raporlarında tespit edilen bilgileri kamuoyu ile paylaşmayı düşünmekte misiniz?

6-DOKAP’ın kendisine bina yapmak yerine, bölgemizin en güzel alanında, işletmecisinin desteklenerek turizme kazandırılması gereken bir turistik oteli kiralamasını nasıl değerlendirmek tesiniz? Bu otele aylık-yıllık ne kadar kira bedeli ödenmektedir?

7-DOKAP, bugüne kadar Giresun’da ne kadar bir bütçeyle ne kadar bir proje yürütmüş, önümüzdeki yıllarda hangi projeleri yürütmeyi düşünmektedir?

8-DOKAP, fındığın başkenti, kirazın anavatanı olarak bilinen Giresun’da ve diğer fındık yetişen illerde bu iki ürünün ekonomik değerinin artırılmasına dönük bir çalışma yapmış mıdır, yapacak mıdır?