Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DOKA toplantısında turizm konuşuldu

Bu haberin fotoğrafı yok

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) bugüne kadar bölgede 895 proje ve 191 milyon tutarındaki yatırımla bölge ekonomisine önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.  DOKA Yönetim Kurulu Toplantısı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, başkanlığında DOKA binasında yapıldı. Mart ayının Yönetim Kurulu toplantısına Artvin Valisi Kemal Cirit, Giresun Valisi Hasan Karahan, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Rize Valisi Ersin Yazıcı ve DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım hazır bulundu. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Trabzon Valisi Öz, DOKA’nın bölgeye yaptığı yatırımlardan bahsederek, “Kalkınma ajansımızın bugüne kadar toplam 895 proje ve 191 milyon tutarındaki yatırımlardan 95 milyon tutarında mali destek sağlayarak bölgede turizm, istihdam, üretim sağlayarak alt yapının gelişmesinde önemli katkılarda bulunmuştur.

Yatırım, destek, teşvik fonunda da 275 milyon tutarında toplam 71 projeye destek sağlanarak 2 binin üzerinde istihdama katkıda bulunmuştur” dedi.
Turizme yönelik özel sektörü destekleyeceklerini ifade eden Vali Öz, “Bugünkü toplantıda tarih, kültürel değerlerin korunması yönünde yerel yönetimlerin sunduğu projelerin değerlendirilmesini ele alacağız. Bu projelerin toplam destek maliyeti 15 milyon. 2015 yılında destekleme kararı aldığımız Gümüşhane organik tarımı uygulama ve araştırma merkezi ile ilgili çalışmaları da burada beraberce değerlendireceğiz. Ajansın projeleri destekleme dışında bölgemizin kalkınması, gelişebilmesi adına sanayinin, ticaretin önemli ortak çalışmaları görüşeceğiz. Önemli fuar çalışmaları var. Bütün bölgede turizm anlamında önemli bir farkındalık var. Trabzon, Ordu, Giresun havalimanlarında önemli bir yolcu artışı var. Önümüzdeki yıllara umutla bakıyoruz. Turizme katkı sağlayacak özel sektördeki gelişmeleri de destekleyeceğiz” diye konuştu. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşti.