Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğankent MYO önümüzdeki dönem iki bölümle açılıyor

Bu haberin fotoğrafı yok

Kolin AŞ tarafından Doğankent’e kazandırılan Veysi Koloğlu Meslek Yüksek Okulu’nun önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde iki bölümle hizmete açılacağı bildirildi.

Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, Doğankent Meslek Yüksek Okulunun önümüzdeki dönemde açılacağını söyledi.

Tekin; “İlçe nüfusunun on bin nüfus şartına takılması nedeniyle Doğankent Veysi Koloğlu Meslek Yüksek Okulunun, Tirebolu Meslek Yüksek Okuluna bağlı olarak önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde iki bölüm olarak hizmete başlayacak.  Bu bölümlerin Enerji Tesisleri İşletmeciliği ve Elektrik Enerjisi Üretim İletim ve Dağıtımı Programları olarak açılması Giresun Üniversitesi Rektörü Aygün  Attar, tarafından Giresun Üniversite Senatosundan geçirilerek YÖK Genel Kuruluna sunulmuştur” dedi.

Doğankent Meslek Yüksek Okulunun Tirebolu Meslek Yüksek Okuluna bağlı olarak eğitim-öğretime devam edeceğini aktaran Tekin,  “İlçeye sosyal alanların yanı sıra yurt binası yaptık. Okulumuza 21 tane öğretim kadrosu tahsis edildi. Bir makineci birde fizikçinin başvuruları alındı. Biz okulumuzu Allah nasip ederse inşallah önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde açacağız. Ve öğrenci alacak duruma geldik.  İlçemiz barajlar bölgesi olduğu için Enerji Tesisleri İşletmeciliği ve Elektrik Enerjisi Üretim İletim ve Dağıtımı bölümü açılacak ve 35 öğrenci ile öğretime başlayacağız. Belki o kadarda olmaya bilir ama benim hedefim bir tek öğrenci önemli olan o bir öğrenciyi okula getirmek. Asıl benim hedefim ikili eğitim yapmak 4 bölüm okulumuz 400 öğrenci kapasitesine sahip bir okul. Okulumuzla ilgili broşür bastıracağız bütün teknik liseleri ziyaret edeceğiz. Öğrenci gelmesi için okulumuzu yapan firmadan sözünü aldık gerekirse öğrencilere burs verdireceğiz. Buradan mezun olan öğrencilere iş garantisi veriyoruz. Öncelikle öğrencilerin bölgemizden olmasını istiyoruz. Çünkü başka bir bölgeden gelen öğrenci mezun olduktan sonra doğal olarak kendi memleketini tercih edecektir. Biz bu okulun açılması için çok çaba harcadık. İlçemizde öğrencilere hitap edecek sosyal donatılarımızın alt yapı çalışmalarına şimdiden başladık. Bu okulun açılmasının ardından Doğankent’in önünün açılacağına inanıyoruz. Ben Doğankent İlçesi’nin Giresun’da büyüme anlamında en büyük potansiyele sahip bir ilçe olduğunu iddia ediyorum. İlçemizin turizm anlamında birçok şeye sahip. Doğankent tarihi mekanlarıyla turizm deposu” diye konuştu.

BEKİR ÖZTÜRK