Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğalgazda AKSA’yı işaret etti!

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, AKSA’nın Belediyeye sunduğu 2016 doğalgaz çalışma programında Giresun’un batı yakasının neden programa alınmadığını Enerji Bakanı Berat Albayrak’a sordu.

Bektaşoğlu, karayollarının yolda çalışma izni verdiğini ancak AKSA nın işi yokuşa sürüp Karayolları ile sözleşme yapmaya yanaşmadığını kaydetti.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, AKSA’nın 2016 planlamasında Giresun’un batı tarafındaki hastaneler bölgesi, Teyyaredüzü, Güre, Gaziler gibi mahallelerin olmadığını belirterek, buna tepki gösterdi. Bektaşoğlu, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’nün, AKSA’nın bu bölgeye hat geçirmek için yaptığı talebi kabul ettiğini ancak bu kurumun sözleşme yapmadığını iddia ederek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’tan AKSA’nın 2016 programına müdahale etmesini istedi.
“KARAYOLLARI YOLDA ÇALIŞMAYA ONAY VERDİ, AKSA SÖZLEŞME YAPMIYOR”
Milletvekili Bektaşoğlu, tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, “4 hastane, 8 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversite yerleşkesi, Jandarma Bölge Komutanlığı, kamu kurumları, okullar, yurtlar ve pek resmi kurumlarla, çok katlı toplu konut alanlarının bulunduğu, şehrin batı bölgesine, 25 bin dolayında bir nüfusun yaşadığı; Teyyaredüzü, Güre, Gaziler mahallesine doğalgaz götürülememesinin nedeni nedir” dedi.
Botaş’ın yürüttüğü projeyle, 2003-2009 yılları arasında Türkiye’nin pek çok ili, , Karadeniz’de ise komşu illerimiz Ordu, Trabzon ve Rize’nin neredeyse nüfuslarının ve sanayilerinin tamamı doğalgaza kavuştuğunu, ancak 110 bin nüfusu bulunan Giresun’da, 10 bin konuta bile doğal gaz ulaştırılamadığını, sadece 28 merkez mahalleden, 10’unda doğal gaz kullanıldığını ifade eden CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, önergesinde Bakana yönelttiği sorularda şunları söyledi: “AKSA’nın Giresun Belediyesi’ne sunduğu programına göre, 2016 yılında da bu bölgede çalışma yapılmayacak olmasını nasıl değerlendirmektesiniz? Bu programa müdahale ederek değiştirilmesi için bir girişimde bulunacak mısınız?  Bilinenlerin ve iddiaların aksine, talep üzerine,  Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü’nün, 03.07.2015 tarihinde resmi yazıyla bu bölgeye geçiş için yol güzergahında kazı izni vermesine rağmen, AKSA’nın müdürlükle protokol yapmamasını, yükümlülüklerini yerine getirmemesini, sürüncemede bırakmasını nasıl yorumlamaktasınız? Bu bir görev ihmali ve hizmet kusuru, bile bile önemli bir hizmetten kamuyu mahrum bırakma değil midir?”