Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyanet-Sen’in 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Memur Sen’e Bağlı Diyanet-Sen

Memur Sen’e Bağlı Diyanet-Sen Giresun Şubesi 7. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, Genel Başkan Yardımcıları Ali Güzeldal, Mehmet Yaman, AK Parti Giresun İl Başkan Yardımcısı Cumhur Karahasan, İl Müftü Yardımcıları Fatih Sarıgül ve Yusuf Genç, Keşap İlçe Müftüsü Hüseyin İspiroğlu, Memur Sen Giresun İl Başkanı Muhammet Sarı ve Hizmet Kolu Başkanları, Trabzon ve Ordu Diyanet-Sen Şube Başkanları, Diyanet-Sen İlçe Başkanları, delegeler ve üyeler Katıldı.

Şube Başkanı Engin Öztürk yaptığı açılış konuşmasında şunlara değindi;

“Teşkilatımızın belkemiği, davamızın fedakâr mensubu kıymetli üyeler; Giresun Şubemizin 7. Olağan Genel Kurul Toplantısına hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

1998 yılında erdemliler hareketiyle filizlenen Diyanet-Sen, bugün Anadolu’yu kuşatan ulu bir çınar haline gelmiştir. Etki alanı Kars’tan, Edirne’ye, Sinop’tan, Hatay’a uzanan geniş bir coğrafyaya ulaşmıştır.

Bu güvenin hakkını veren, bu güvenle yol alan, bu güvenle din görevlilerine, vakıf çalışanlarına yeni yollar, ufuklar açan bütün teşkilatımızı yürekten kutluyor, çabaları için, fedakarlıkları için, diğerkâmlıkları için, adanmışlıkları için, şahsım adına, hizmet kolumuzun çalışanları adına, ülkem adına şükranlarımı sunuyorum.

Bugün saymaya zamanımızın yetmediği kadar çok kazanımın olması sizlerin, bizlerin kısaca Diyanet-Sen’in eseridir.

Emeğimizi zayi etmeyelim.

Rakiplerimizin emeğimize sahip çıkmalarına göz yummayalım

Diğer sendikalar, bizim kazanımlarımızı sahiplenmek için her türlü yolu deniyor, farklı entrikalar ortaya koyuyor.

Fotoğraf çektirmeyi mektup yazmayı sendikacılık zannediyorlar.

Gece gündüz demeden, ailelerimizi, eşlerimizi, evlerimizi, çocuklarımızı ihmal ederek ya da onların fedakârlıklarına sığınarak elde ettiğimiz kazanımları kendi malları gibi göstermelerine fırsat vermemek de hepimizin ortak sorumluluğudur.

Diyanet-Sen’in yetkili olduğu dönemde ücretlerin iyileştirilmesinden, boş kadroların doldurulmasına, Fahri ve vekillerin kadroya alınmasından ek ders ücretlerine, bayram mesailerinden yatılı Kur’an kurslarının iaşe ve ibate giderlerinin genel bütçeden karşılanmasına, ilahiyat önlisans diplomalarındaki şerhlerin kaldırılmasından teşkilat yasamızın çıkarılmasına, Ramazan ayında fazla çalışma ücreti alınmasından Kuran Kursu Öğreticilerine kayıt döneminde ek ders ücreti ödenmesine kadar burada sayıp da vaktinizi almak istemediğim bir çok kazanımda Diyanet-Sen’in imzası vardır.

Tüm toplumu ilgilendiren, kamuda kılık kıyafet yasağının kaldırılmasından, Cuma saatinde kamu görevlilerine izin verilmesi, Yaz Kur’an kurslarında yaş engelinin kaldırılması, hastanelere din görevlisi uygulamaları da sendikamızın Memur-Sen’inimizin çabaları sonucu hayata geçmiş toplumumuzu rahatlatan uygulamalardan bazılarıdır.

Diyanet-Sen Giresun Şubemiz %80 sendikalaşma oranı ile Memur Sen hizmet kolları arasında en yüksek üye oranına sahiptir.

Giresun il genelinde 1750 personelin bugün itibarıyla 1377’si Diyanet-Sen üyesidir.

Zirveye çıkmak zordur, zirvede kalmak daha zordur anlayışıyla durmak yok yola devam diyoruz…

Biz seferden sorumluyuz, sonunu belirleyecek olan yüce Rabbimizdir. Bize güvenen bize inanan bu millete vefa borcumuz var. Dün bizim gelip geçtiğimiz okulları, camileri, sadakayı cariyeleri yapanlara dua borcumuz var. Bizler de bugün o hizmetleri devam ettirmek zorundayız ki yarın dua alalım, hizmetler geride kalmasın kesintiye uğramasın.”

Yeniden şube başkanlığına seçilen Engin Öztürk’ün yardımcıları Şenel Erzurum, Namık Bay, Mustafa Arslan, Muhittin Arslan, Salih Tokalak ve Osman Gidal’dan oluştu.