Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” eğitimi yapıldı

Basın İlan Kurumu (BİK)

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından, Giresun’da yayın yapan gazetelerin çalışan ve temsilcilerine yönelik “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” konulu online eğitim düzenlendi.

BİK İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından BİK Ordu Şube Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen online eğitim BİK Kurumsal İletişim Müdürü Türker Çeltik tarafından verildi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’ın “Yerel gazetelerimiz, internet ortamında yayın yaparak daha geniş kitlelere ulaşabiliyor, bu sayede ekonomik olarak daha fazla gelir elde etme fırsatı elde ediyor. Yerel gazetelerin geleneksel gazetecilik tecrübesinin, dijital gazeteciliğe aktarılmasıyla sektör daha zengin bir yapıya erişecektir” şeklindeki sözlerini hatırlatan Çeltik; basın kuruluşlarının dijital dönüşüme ayak uyduracak birikim ve altyapıya sahip olmasının artık çok değerli hale geldiğini vurguladı.

Gazetelerin web siteleri için trafiğin önemi, arama motorları ve sosyal ağlarda etkin yönetim modelleri, haber üretim süreçlerini kolaylaştıran dijital uygulamalara dair bilgi aktaran Türker Çeltik, bu alanlara yapılacak yatırımların gazeteleri ileri noktalara taşıyacağının da altını çizdi. Ayrıca Google News, Google Analytics, Google Search Console, Google Trends, Google AdSense ve Google Ads gibi araçlar ile bu araçların kullanımı hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunan Çeltik, katılımcıların konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Eğitim programına BİK Ordu Şube Müdürü Engin Kaşdaş, Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram ve Giresun’da yayın yapan resmi ilan ve reklam alma hakkını haiz gazetelerin yönetici ve çalışanları katıldı.

Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, dijitalleşmeyi geleneksel medyayı bitirecek bir süreç olarak görmemek gerektiğini belirterek verilen eğitimlerin özellikle yere basının bu alandaki gelişimine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi. Bayram, Basın İlan Kurumu’na ayrıca teşekkür etti.

BİK Ordu Şube Müdürü Engin Kaşdaş da, süreci “Dijital fırtına” olarak nitelendiren Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’ın belirlediği hedef ve ortaya koyduğu kararlılığın verilen eğitimlerle pekiştiğini belirterek “Özellikle yerel basınımızın dijitalleşmenin nimetlerinden faydalanması ve bu alandaki değişime ayak uydurmasına sağladığı katkı nedeniyle Genel Müdürümüz Sayın Rıdvan Duran başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Kaşdaş, her fırsatta bilgi ve tecrübelerini sahada meslektaşları ile paylaşmaya ve devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Toplantı, gazete temsilcilerinin konuya ilişkin görüşlerinin aktarması ve internet ortamında karşılaştıkları sorunlar ile bu sorunlara yönelik üretilebilecek çözüm önerilerinin görüşülmesiyle sona erdi.