Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Derelerini korumak için kenetlendiler

Çanakçı Deresi’ne yapılmak istenen

Çanakçı Deresi’ne yapılmak istenen 5. HES projesinin iptali için açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Çanakçı Deresi’ ne yapılması planlanan 5. HES projesinin ÇED Raporunun iptali ve yürütmenin durdurulması için Çanakçı Deresi Çevre Koruma Platformu Başkanı Harun Şahin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Giresun İdare Mahkemesine açılan davanın görülmesine başlandı.

Davanın ilk duruşmasına Avukatlar Remzi Kazmaz, Gültekin Uzunalioğlu, Gazi Dörücü, Çanakçı Deresi Çevre Koruma Platformu Başkanı Harun Şahin, yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile yöre halkı katıldı.

Yapılan duruşmanın ardından açıklamalarda bulunan Avukat Remzi Kazmaz, “Çanakçı Deresine yapılacak 5. HES Projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması için itirazımızı mahkemeye sunduk. Mahkeme bizi ve yöre halkını dinledi, bu dere boyunda yapılacak keşifle her şey daha net olarak ortaya çıkacak. Biz adalete inanıyoruz” dedi.

Avukat Kazmaz konuşmasında, “Sürdürülebilir enerji güneşten, rüzgardan elde edilebilir, biz enerjiye karşı değiliz.

Kurulacak yer ile doğanın, yaşamın tahrip edilmesine, yok edilmesine karşıyız. Bu böyle bilinsin, bizi yanlış tanımasınlar” ifadesine yer verdi.

Avukat Gültekin Uzunalioğlu da yaptığı konuşmada, “Çanakçı Deresi’nin yatağı baypas edilerek, borularla veya tünellerle başka yere kanalize edilmek istenilmektedir.

Baypas edilecek olan dere yatağı üzerinde doğal ve kültürel varlıklar olduğu gibi bir de yaşam alanı bulunmaktadır. Paypas edilecek dere üzerinde halen kullanılan su değirmenleri, kemer köprüler, su samurları ve alabalıkların bulunduğu göller yer almaktadır. Bu doğal yaşamın yok edilmemesi için ÇED Raporunun ve yürütmenin durdurulması yönünde hukuki süreç başlatılmıştır” dedi.