Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deniz Tuzu Kullanmak İçin 10 Önemli Sebep

Bu haberin fotoğrafı yok

Günümüzde daha çok tercih edilmeye ve turşu yapımının yanı sıra yemeklerde de kullanılmaya başlanan deniz tuzunun faydaları oldukça fazla.

Deniz tuzu nedir, nasıl elde edilir? Özel tesislerde üretilen bir tuz türü olan deniz tuzu, % 100 doğal yöntemlerle deniz suyundan elde edilir ve tuzun doğallığını değiştiren hiçbir işlemden geçmez. Böylece sodyum ve klorürle birlikte deniz suyunda bulunan 84 mineral tuzu zenginleştirir ve diğer tuzlara göre deniz tuzu daha fazla mineral içerir. Bu doğal mineraller vücudun sağlıklı işleyişi için çok önemlidir.
Neden deniz tuzu derseniz, işte deniz tuzu kullanmak için 10 önemli sebep:

1- Deniz tuzu vücudu alkalileştirici etkiye sahiptir
Yüksek sıcaklığa maruz kalıp minerallerini kaybetmediği ve zararlı insan yapımı içerikler eklenmediği için deniz tuzu vücudu alkalileştirici etkiye sahiptir. Bakteri ve virüsler alkali koşullarda çoğalamaz ve bu durum hastalıkları ortadan kaldırır.

2- Deniz tuzu kilo vermek konusunda etkili olur
Sindirim sıvılarının oluşumunda yardımcı olur. Bu şekilde gıdalar yendikten sonra daha hızlı sindirilebilir.

3- Deniz tuzu diş sağlığını arttırmak için faydalı olan florür içerir
Florür dişlerin asitten kaynaklanan hasarlardan korunmasına yardımcı olur ve çürüklerin oluşumunu engeller. Deniz tuzu içeren su ile düzenli bir biçimde gargara yaptığınızda ağız yaraları, dişeti kanamaları, ülser ve boğaz ağrısına karşı etkilerini görebilirsiniz.

4- Cilt sağlığı açısından önemlidir
Deniz tuzu banyosu kuru ve kaşıntılı ciltlerin rahatlamasına yardımcı olur. Ayrıca egzama ve sedef gibi ciddi hastalıklara da iyi gelmektedir. Banyo yaparken kullanıldığında cilt gözeneklerini doğal bir biçimde açar ve ciltteki dolaşımı arttırır.

5- Deniz tuzunun bağışıklığa faydası bulunur
Deniz tuzu soğuk algınlığı, ateş ve nezle, alerjiler ve diğer bağışıklık sistemi bozuklukları ile mücadele edebilmeniz için kuvvetli bir bağışıklık sistemine sahip olmanız konusunda size yardımcı olur. Tuz doğrudan bakteri ve virüsleri yok eder. Tuz kanı koyulaştırarak kuvvetli bağışıklığa yardımcı olur.

6- Deniz tuzu solunum sistemi iltihaplarını azaltmada etkindir
Böylelikle balgam oluşumu yavaşlar ve daha kolay nefes almak mümkün olur.

7- Kalp sağlığı açısından önemlidir
Tuz su ile alındığında sodyum ve magnezyum içeriği sayesinde yüksek kolesterol seviyelerinin ve yüksek tansiyonun azaltılmasına yardımcı olur, düzensiz kalp atışlarını düzenler. Böylelikle deniz tuzu damar tıkanıklığı, kalp krizi ve felci önlemeye yardımcı olur.

8- Kemik erimesi engellenmesinde etkilidir
Vücuttaki tuzun ¼’ünden biraz fazlası kemiklerde tutulur ve bu kemiklerin kuvvetli olmasını sağlar. Eğer vücut tuz ve su eksikliği yaşarsa kemiklerden sodyum çekmeye başlar ve bu da zamanla kemik erimesine neden olur. Bol su içerek ve bilinçli bir biçimde tuz tüketerek kemik erimesini engelleyebilmek mümkün olabilir.

9- Deniz tuzu çeşitli depresyon türlerini tedavide etkili olabilmektedir
Deniz tuzu stres ile daha iyi mücadele etmenize yardımcı olacak vücut içerisindeki üç önemli hormonun korunmasına yardım eder. Bu hormonlar serotonin, melatonin ve triptamin olup iyi hissetmenize, rahatlamanıza ve geceleri daha iyi uyumanıza yardımcı olur.

10- Kas ağrıları ve krampları engellemede faydalıdır
Potasyum kasların doğru bir biçimde işlev göstermesine yardımcı olması açısından oldukça önemlidir. Deniz tuzu yalnızca az miktarda potasyum içerir ve ayrıca vücudun bunu diğer gıdalara oranla daha iyi emmesini sağlar.

Ülkemizin kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirmeyi esas alan Binbir Gıda, tuzlaların bulunduğu alanlardaki ekosistemin ve biyolojik çeşitliliğin devamlılığı açısından büyük önem taşıyan tuz üretimini müşterilerinin beklentileri doğrultusunda gerçekleştiriyor. Binbir Gıda, İzmir Çamaltı Tuzlası ile Balıkesir Ayvalık Tuzlası’nın işletmeciliğini sürdürmektedir. Ham deniz tuzu fiyatı için bilgi almak ya da ham deniz tuzu satın almak için  www.binbirgida.com adresini ziyaret edebilirsiniz.